Bornova Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü filosuna 12 yeni araç daha katıldı. Yeni araçlarla mevcut ekiplere takviye olarak 3 'Hızır ekip' oluşturuldu. Alo moloz hattı, çöp toplama hattı, konteyner yıkama hatlarıyla ilçede 7 gün 24 saat temizlik hizmeti veren Bornova Belediyesi, hızır ekiplerle çıtayı daha da yükseltti.
4 süpürge aracı, 1 konteyner yıkama, moloz toplama için 2 kepçe ve 2 kamyon, ve hızır ekiplerin oluşturulacağı 3 adet kamyonetle birlikte 12 aracın daha hizmete girdiği temizlik işlerinde yurttaşlara daha hızlı ve kaliteli hizmet verilmesi hedefleniyor.

Eski model araçlarını da yenileyen Bornova Belediyesi ilçede her gün her saatte verdiği temizlik hizmetini daha da genişletti. Yurttaşlar (0232) 479 22 23 numaralı telefonu arayarak rutin saatlerin dışında 7/24 temizlik hizmeti alabiliyor. Belediyenin temizlik işleri 4 süpürge aracıyla ilçedeki tüm caddeleri temizleyecek, moloz toplamak üzere alınan 2 kepçe ve 2 kamyon ile merkezde ve köy yollarındaki molozlar toplanacak, konteyner yıkama aracıyla da vatandaş şikayetlerine daha kısa sürede cevap verilebilecek.
 
Sokakları dolaşacak
Bornova Belediyesi yeni hizmete soktuğu 3 kamyonetle mevcut ekiplere takviye olarak hızır ekipler oluşturdu. Ekipler, temizlikle ilgili tüm şikayetlere anında müdahale edecek. Hızır ekipler şikayet gelmese bile Bornova'nın çeşitli noktalarında i dolaşarak ihtiyaç olan bölgelere müdahale ediyor.

Bornova'da temizlik konusunda haftanın her günü ve her saati çalışıldığını belirten Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, "Hizmete yeni giren araçlarımızla ilçemizde daha hızlı ve kaliteli temizlik hizmet vermeyi hedefliyoruz. Mevcut durumda yurttaşlarımız temizlik işleri şantiyemizi arayarak molozlarını aldırtabiliyor, çöp şikayetlerini bildirebiliyordu. Şimdi sokak sokak gezecek ekiplerimizle Bornova'mızda temizlenmemiş mahalle ve sokak bırakmayacağız. Tüm çabamız yurttaşlarımıza daha hızlı ve kaliteli hizmet verebilmek, daha temiz bir Bornova yaratabilmek için" diye konuştu.