Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun 'Bu mutlu günümüzde' isimli yeni oyununun galası Uğur Mumcu Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Gala gösterisine Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır da eşi Rana Sındır ile katıldı. Tiyatroseverler,  oyunu yeni sezonda cuma ve cumartesi günleri saat 20.00'de Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi Sevda Şener Sahnesi'nde izleyebilecek.

İzmir'i uluslararası pek çok festival ve organizasyonda temsil eden Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun (BBŞT) yeni oyunu "Bu mutlu günümüzde"nin galası yapıldı. Uğur Mumcu Kültür Merkezi'nde yapılan oyunun gala gösterisine ilgi yoğun oldu. Salonu dolduran tiyatroseverler oyuncuları ayakta alkışladı. Oyunun gala gösterisine Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır da eşi Ranı Hanım ile birlikte katıldı.

"Bu mutlu günümüzde" oyunu cuma ve cumartesi günleri saat 20.00'de Uğur Mumcu Kültür Merkezi Sevda Şener Sahnesi'nde seyirci ile buluşmaya devam edecek.  BBŞT kadrosundan Ayça Üzüm'ün yazdığı oyunun yönetmenliğini Ant Aksan yapıyor. Oyuncular ise;  Murat Niyazi Emre, Kağan Uluca, Ayşegül Sünetçioğlu, İbrahim Güngör, Melis Caba, Ergün Metin, Hürkan Ünal, Esra Tarhan ve Mustafa Gülezen'den oluşuyor.

Rekor düzeyde fiziki yatırım yaparken sosyal ve kültürel alandaki gelişmeye de büyük önem verdiklerini ifade eden Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, "BBŞT gerçekten önemli işler yapıyor. Profesyonel kadrosuyla ve her yıl değişik oyunlarla tiyatroseverlerin karşısına çıkıyor. Ayrıca ekibimiz, ulusal ve uluslararası festivallere davet edilerek yaptıkları işin kalitesini de ortaya koyuyor. BBŞT artık sadece Bornova'da değil tüm Türkiye'de
tanınan ve sevilen bir tiyatro haline geldi. Ben yeni oyun nedeniyle oyuncularımızı kutluyorum. Tüm Bornovalıları tiyatromuza bekliyoruz" dedi.

Oyunun konusu:

Başkomiser Hürkan emekliliğinin ilk gününü kutlamak istemektedir. Bunun için oturduğu apartmandaki komşularını partiye davet eder. Bu mutlu günde terasta yapılacak kutlamada birlikte olacaklardır ama 2 gün önce mahalledeki bankayı soyan ve aynı terasa paraları saklayan hırsızların gelmesiyle işler iyice karışır. Buna bir de gizli aşk ilişkileri ve olağanüstü olaylar eklenince işler içinden çıkılmaz bir hal alacaktır.