23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Nisan Ayı'nı daha çok çocuklara yönelik etkinliklere ayıran Bornova Belediyesi, Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'nda Uçurtma Şenliği düzenledi. Yoğun ilgi gören şenliğe aileleri ile birlikte gelen minikler dopdolu bir gün gün geçirdi.
Çocuklar, Bornova Belediyesi'nin verdiği malzemelerle kendi elleriyle yaptıkları uçurtmaları gökyüzüne salmanın mutluluğu ve heyecanını yaşadı. Onlara, hem uçurtmalarını yaparken, hem de uçururken büyükleri yardım etti. Güzel pazar gününde, minikler kadar anne ve babaları da eğlendi. Yüzlerce uçurtma gökyüzünde rengarenk bir görüntü oluşturdu.

Sürpriz hediyeler

Uçurtma Şenliği'nde 'Bilmiş Çocuğun Şarkıları' adlı albümü ile tanınan Şubadap Grubu da çocuk konseri gerçekleştirdi. Çocukların daha yaşanabilir bir dünya rüyası için ekoloji şarkıları besteleyen grup, minik dostlarına keyifli anlar yaşattı. Kentin en önemli yeşil alanlarından olan Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'nda doğayla içiçe keyifli bir gün geçiren çocuklara sürpriz hediyeler de dağıtıldı.

Etkinliklerin yoğun ilgi gördüğüne dikkat çeken Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, 'Özellikle kent yaşamında böylesi etkinlikler çocuklarımız için çok önemli. Çocuklarımız aileleri ile birlikte, doğayla içiçe dopdolu bir gün geçirdiler' diye konuştu.