Bornova Belediyesi ilçenin her yerinde yaşam standartlarını yükseltmek için önceliği fiziki projeler ve yatırımcı müdürlüklere verdi. Bu kapsamda Fen İşleri, Parklar Bahçeler Müdürlüğü gibi müdürlükler önemli yatırımlara imza attı. Daha kaliteli ve kapsayıcı hizmet ve çalışmalar için Kentsel Tasarım, Kadın ve Aile Hizmetleri, Spor,Tarımsal Hizmetler, Tesisler, Strateji Geliştirme ve Ulaştırma olmak üzere 7 yeni müdürlük kuruldu.

Her mahallede çalışma

Bornova Belediyesi bu kapsamda ilçenin hemen her mahallesinde fiziki çalışmalar yürüttü. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Bornova Belediyesi'nin ortak çalışmaları ile Manisa Yolu'ndan İbrahim Hakkı Caddesi'ne doğrudan geçişi sağlayacak yolun çalışmaları hızla ilerliyor. Bu kapsamda 57. Topçu Tugayı'nın duvarları geri çekilerek yol genişletildi.
Eğridere'ye; rekreasyon alanı kazandırıldı. Bornova Belediyesi'nin çalışmalarıyla, ilçe merkezini Abdi İpekçi ve Yıldırım Beyazıt caddeleri üzerinden Yeşilova, Çamdibi, Altındağ bölgesine bağlayacak köprü hizmet vermeye başladı.
Büyükşehir ve Bornova Belediyesi'nin ortak çalışmaları ile Yeşilova-Çamdibi-Altındağ hattında yağmur ve kanalizasyon suyu kanalları birbirinden ayrıldı. Çamdibi, Yeşilova ve Altındağ'da 78 bin metre yeni kanal imalatı yapıldı.
Trafik yoğunluğunu azaltmak için Çamdibi'nden, Forum Bornova'ya çevreyolunun altından geçişi sağlayacak ikinci bir güzergah oluşturuldu.

19 yeni park yapıldı 33 park yenilendi

Başta yol ve kaldırımlar olmak üzere ilçenin her yerinde ortaya çıkan küçük çaplı aksaklıkları hemen çözmek için "Acil Çözüm Ekibi" sistemi başlatıldı. Her birinde dört işçinin yer aldığı beş ayrı ekip oluşturuldu.
Son bir yıl içinde 11 yeni park yapıldı. Mevcut 33 park da tamamen elden geçirilerek herkesin rahatça yararlanacağı hale getirildi.
İstihdam sorununa çözüm için Bornova Belediyesi bünyesinde özel bir birim kuruldu. Esnaf, sanayici ve İŞKUR ile işbirliği yapıldı. 1654 kişi çeşitli sanayi kuruluşları ve işletmelerde işe yerleştirildi. Hibe alarak kendi işini kurmak isteyenler içinse KOSGEB'le işbirliği yapıldı. Eğitimler düzenlendi.

İyiliğin marketi kuruldu

Sosyal alanda hayata geçirilen bir diğer önemli proje "Dost Market" oldu. İhtiyaç sahiplerine erzak paketi dağıtmak yerine, kartlarına yüklenen aylık bakiyelerle insan onuruna yaraşır biçimde, özgürce alışveriş yapma imkanı sunuldu. Bornova merkezde açılan Dost Market'te ilk etapta 1600 aileye yardım eli uzatıldı. Hayırseverlerin de bu paylaşıma ortak olması için kara gün dostu Türk Kızılay'ı ile işbirliği yapıldı.
Kentin çeşitli noktalarına "Paylaşım Noktaları" yerleştirildi. Duyarlı vatandaşlar, kitap, oyuncak, kıyafet gibi ihtiyaç fazlalarını paylaşmak üzere ilçenin çeşitli noktalarına koyulan bu kumbaralara atmaya başladı. Kitap, oyuncak ve kıyafetler, kimseyi rencide etmeden, ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.
Evde Yaşlı, Gebe, Bebek ve Lohusa Bakım hizmetlerinde geride bıraktığımız bir yılda 20 bin 150 ev ziyareti yapılarak rekor kırıldı. Hasta Nakil Ambulansı da randevu sistemiyle daha etkin bir şekilde hizmet vermeye başladı. Belediyeye ait Özgül Gündüz Halk Sağlığı Binası binlerce vatandaşa ücretsiz sağlık taraması, poliklinik ve koruyucu sağlık hizmetleri veriyor.