Sosyal yardımlar için her yıl 10 milyon liralık bütçe ayıran Bornova Belediyesi ihtiyacı olan yurttaşların her zaman yanında yer alıyor.  “Erzak, Giysi ve Eşya Bankaları” kuran Bornova Belediyesi sosyal dayanışmaya öncülük ediyor. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ın talimatları doğrultusunda yeni yıl öncesinde de çalışmalarını aralıksız sürdüren Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ihtiyacı olan aileleri yalnız bırakmadı. Temel tüketim maddelerinden oluşan 20 kiloluk paketler, 2013 bitmeden evlere ulaştırıldı.

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, ihtiyaç sahibi yurttaşların her zaman yanlarında olmak için özel bir gayret gösterdiklerini belirterek, “Yeni yıl heyecanının her eve ulaşmasını sağlamak için özel bir çalışma yaptık. Bu heyecanı herkesin eksiksiz yaşaması, ilçemizdeki her evde neşenin hakim olması için çalışma yaptık. Yeni yıl sofralarında bizim de katkımızın olmasını istedik. Arkadaşlarımız yoğun bir çalışma içine girdi. Erzak paketlerimiz ihtiyacı olanlara ulaştırıldı” dedi.

Sosyal belediyeciğin gereklerini yerine getirdiklerini söyleyen Başkan Sındır, ''Dileğimiz hiçbir yurttaşımız yardıma ihtiyaç duyacak bir konumda olmasın. Ancak biz yardıma ihtiyaç duyanların yanında olmak durumundayız. Bunu da yıl boyunca sürekli yapıyoruz. Ramazan ayı, bayramlar ve yılbaşı gibi özel günlerde de yurttaşlarımızın yanında oluyoruz '' diye konuştu.