Bu yıl yatırımlara bütçeden 50 milyon lira ayıran Bornova Belediyesi yol yapımı konusunda atağa kalktı. Bornova’nın yollarında bu yıl 100 bin metrekarelik (14 kilometre) kilit parke taşı çalışması yapılıyor. 2012 yılında 100 bin metrekarelik kilit taşı ihalesi yapan belediye ilçede bulunan 7 kilometre yolu yenileyerek kilit taşına çevirmek için kullanacak. Geriye kalan 7 kilometrelik kilit parke taşını ise tamir ve bakım çalışmalarında kullanacak.

Vatandaşların da isteğiyle yol çalışmalarına tüm hızıyla devam eden Bornova Belediyesi yıllık ortalama 15 kilometre (15 bin ton) yeni asfalt, 8 kilometre de (8 bin ton) asfalt yama çalışması yapıyor. Bornova Belediyesi Fen İşleri Şantiyesi’ne bağlı 3 ekip vatandaşlardan gelen talep üzerine yollarda kilit taşlarının tamir ve bakımını yapıyor. 2 ekip de asfalt yama çalışmalarını gerçekleştiriyor. 15 kilometre yeni yolun asfaltlanması, 8 kilometre de yama asfalt olmak üzere yılda ortalama 23 kilometre (23 bin ton) asfalt döküyor. Böylece Bornovalılar yollarını sağlıklı kullanarak çağdaş bir kentte yaşama imkanı buluyor.

Çağdaş bir kent olan Bornova’nın yollarının her zaman sağlıklı olması gerektiğini belirten Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Yarım milyona yaklaşan hemşerimize her zaman en iyi hizmeti vermek için çalışıyoruz. Sanayi siteleri ve üniversitemizin bulunduğu ve gündüz nüfusu 1 milyonu bulan Bornovamızda  yurttaşlarımızın kaliteli ulaşımını sağlamak için yol tamiri ve yapımı konusuna önem veriyoruz Yollarda kilit taşı ve asfalt çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Bunun için görevlendirilen 5 ekibimiz yurttaşlarımızın isteklerine cevap veriyor. Bir yandan bozulan, çöken yolların tamir ve bakımını yapan ekiplerimiz bir yandan da yeni yollar yapıyor” dedi.