Bornova Belediyesi’nin kadınlara yönelik olarak başlattığı Çanakkale Şehitliği gezileri tamamlandı. 16 Mart’ta başlayan organizasyon kapsamında her pazartesi, çarşamba ve cuma günleri, şehit kanlarıyla sulanan topraklara gidildi. İki aylık sürede, 33 mahalle ve 12 köyden Çanakkale’ye götürülen kadınların sayısı 11 bin 500’e ulaştı. Başkan Sındır, Çanakkale’ye hareket eden 250 otobüsün tamamına tek tek binip, kadınları uğurladı.

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır,  Çanakkale yolundaki kadınları hiç yalnız bırakmadı. İlk kafileyle birlikte Çanakkale’ye de giden Sındır, diğer mahallerden gidenleri de bizzat kendi uğurladı. Otobüslerin gece yarısı 01.00’de kalktığı alanlara saatler öncesinden gelen Başkan Sındır, kadınlara kısaca Çanakkale Savaşları’nın önemini anlattı, toplu hitabın dışında ayrı ayrı otobüslere binerek iyi yolculuklar diledi. Sındır, organizasyon süresince otobüsler hareket edene dek alandan ayrılmadı.

 
Belediye ekipleri kadınların rahatı için çalışıyor

Geçtimiz yıl kurulan Bornova Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler de kadınların rahat bir şekilde seyahat etmesi için gece gündüz çalıştı. Seyahat öncesi toplanma alanlarında vatandaşa sıcak içecekler ikram edildi.  Ücretsiz olarak gerçekleştirilen gezilerde kahvaltı ve ögle yemeği de Bornova Belediyesi tarafından karşılandı. Her otobüste profesyonel rehberler bulundu ve kadınlara ziyaret ettikleri toprakların önemini anlattı.

 
Sırada Anıtkabir var

Çanakkale Şehitliği ziyaretlerinden bir süre önce de Bornova’nın tüm mahalleleri ve köylerinden kadınları, kent gezileri kapsamında İzmir’in Kemalpaşa İlçesi’ne bağlı Nazarköy’e götüren Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, yeni bir müjde de verdi. ‘‘Çanakkale Şehitlikleri’nin ardından Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahının bulunduğu Anıtkabiri ziyaret etmek çok anlamlı olacak’’ diyen Sındır, bu geziyi Ekim-Kasım aylarında yapmayı planladıkları söyledi. 

Öte yandan, Bornova Belediyesi Gençlik Merkezi’ne kayıt yaptırarak buradaki ücretsiz, yemek, çay, internet, kütüphane gibi imkanlarardan yararlanan öğrenciler ile ilçedeki engelliler için de Çanakkale gezisi düzenleneceği bildirildi.