Eski Bornova Belediye Başkanları; Sırrı Aydoğan, Ali Sözer, Prof. Dr. Aysel Bayraktar ve 1980'de kapanan Altındağ'ın belediye başkanı Lütfü Özer anılarını anlattı. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır'ın moderatörlüğünü yaptığı panele bu ilçede 70 gün belediye başkanlığı görevinde bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da katıldı. Belediye Başkanları üzerinde Bornova Belediyesi amblemi bulunan pastayı da hep beraber kesti. 1881'de kurulan ve 1 Nisan 1956 tarihinde ilçe statüsü alan Bornova Belediyesi ilçe kuruluş yıl dönümünü farklı bir etkinlikle kutladı. İlçeye büyük emekleri geçen; belediye başkanları, başkan yardımcıları ve meclis üyeleri Bornova Belediyesi Nikah Tesisleri Toplantı Salonu'nda düzenlenen panelde biraraya geldi. "Bornova belleği'nde yolculuk, belediye başkanları konuşuyor" başlığıyla düzenlenen panelde eski Bornova Belediye Başkanları; Sırrı Aydoğan, Ali Sözer, Prof. Dr. Aysel Bayraktar ve 1980'de kapanan Altındağ Belediyesi'nin Başkanı Lütfü Özer anılarını anlattı. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır'ın moderatörlüğünü yaptığı panele bu ilçede 70 gün belediye başkanlığı görevinde bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da katıldı. Belediye Başkanları üzerinde Bornova Belediyesi amblemi bulunan pastayı da hep beraber kesti. Eski başkan ve meclis üyelerine teşekkür paleketleri de verildi. Panelde çalınan; sözleri Altan Altın, bestesi ise Yavuz Atıl'a ait olan 'Bornova' şarkısı da büyük beğeni topladı.

Stajımı Bornova'da yaptım

Yerel yönetimlerin çok özenli bir çalışma gerektirdiğini hatırlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Ne yaparsanız yapın, birilerinin işini görürken, bazılarının isteklerini yerine geteremediğiniz oluyor. Ben Bornova Belediyesi'nde 70 gün başkan olarak görev yaptım. Yani bir nevi 'yaz stajı' gibi bir şey oldu. Kader bizi Büyükşehir Belediyesi'ne götürdü. Orada da İzmir'e ve Bornova'ya hizmet olanağı mevcut. Biz de bir çok projeler gerçekleştirdik. Ben Bornova'da görev yaptığım kısa sürede seçim öncesi söz verdiğim projelerden imarla ilgili olanlar için çalışma başlattık. Bir de Çamdibi Pazaryeri'nin planlarını yaptık. Benden sonra göreve gelen Sırrı Aydoğan verdiğimiz sözlerin büyük bölümünü yerine getirdi. Kalanları da Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır tamamladı. Ben de Büyükşehir Belediyesi'nde merhum Ahmet Piriştina'nın söz verdiği projeleri tamamladım" dedi.


Kentin Belleğine yolculuk yaptık

Bu kentin geçmişteki belediye başkanları ve meclis üyelerinin emekleri ve katkıları ile büyüyüp geliştiğini belirten Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, "Ben emeği geçen tüm büyüklerimize teşekkür ediyorum. 1 Nisan 1958'den itibaren de ilçe belediyesi statüsü kazandı. Biz burada hem ilçe belediyesi olmamızın yıldönümünü kutladık, hem de düzenlediğimiz panelle onların anıları sayesinde ilçemizin belleğine bir yolculuk yaptık" diye konuştu.