Evka-3 Metro İstasyonu kalkışlı seferler, her 15 dakikada bir karşılıklı olarak yapılıyor. Minibüsçüler uzun yıllardır eksikliği hissedilen seferlerin başlatılmasındaki katkıları nedeniyle Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’a teşekkür etti. Sındır, köy seferlerinin başlamasının mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Bornova’du uzun yıllardır eksikliği hissedilen ve vatandaşların talep ettiği köy minibüs seferleri Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ın katıldığı törenle başlatıldı. Evka-3 Metro İstasyonu’ndan kalkış yapacak minibüsler, Bornova’nın Kavaklıdere, Gökdere ve Yaka köylerine gidecek. Her 15 dakikada bir kalkacak minibüsler sabah saat 05.50 ile 22.00 saatleri arasında karşılıklı olarak çalışacak.

Seferler yaz aylarında 23.30’a kadar karşılıklı olarak devam edecek. Yeni başlayan minibüs seferlerinde toplam 40 araç çalışacak. Tarife ise indi-bindilerde 1.5 lira en uzun mesafede ise 2.25 olarak belirlendi. Bornova Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Murat Canlı ve seferelerin başlatılmasında öncülük yapan minibüsçü Ahmet Bıyık katkıları nedeniyle Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’a teşekkür etti.

Minibüslerin sefere başlaması nedeniyle düzenlenen törende konuşan Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Minibüsçülük bize özgü çok özel bir toplu ulaşım aracı. Çok daha dinamik, kamunun büyük araçlarıyla ulaşılamayan yerlere aktif ve etkin bir şekilde ulaşma özelliğine sahip bir toplu ulaşım aracı. Minibüsçülük zahmetli ve zor bir görev. Yeni açılan hatlarda görev yapacak bütün minibüsçülere başarılar ve bol kazançlar diliyorum” dedi.