Belediye, Erzene Mahallesi'nde metruk halde bulunan bir evi kamulaştırdı. Ev, restorasyon çalışmasının ardından ziyarete açılacak
 
Hayata geçirdiği projeler nedeniyle İçişleri Bakanlığı'nca Tarihi Kent Birliği üyeliğine kabul edilen Bornova Belediyesi bu yöndeki çalışmalarına bir yenisini daha ekliyor. Erzene Mahallesi 17 sokak No: 14'te yer alan eski Bornova Evi belediye tarafından kamulaştırıldı. Aslına uygun olarak restore edilecek ev, Bornova'daki geleneksel yapılaşma kültürünü  göstermesi açısından büyük önem taşıyor. Restorasyon çalışmaları bittikten sonra ziyarete açılacak olan Bornova Evi, ilçenin simgelerinden biri haline gelecek.
Mahalle gezilerine Erzene ile devam eden Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, vatandaşların sorunlarını dinledi, çözüm önerilerini sundu. Mahalle Muhtarı Müjgan Pakyürek ile sokakları tek tek gezen Sındır, belediyenin hayata geçirdiği projeleri de denetledi. Yurttaşlarla  sohbet eden Sındır, onların önerileri doğrultusunda yeni projeler geliştirileceğini açıkladı. Erzene Mahallesi'nde geleneksel Bornova Evi'ni de inceleyen Sındır, restorasyon çalışmalarının en kısa zamanda başlayacağını açıkladı.

İzmir 1 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıkları'nı Koruma Kurulu'na gerekli başvuruların yapıldığnı ifade eden Sındır, "Bornovamız, herkesin gıpta ile baktığı tek ya da iki katlı çok güzel evleri ile bilinirdi. Benim çocukluğumda ilçemiz bu evlerle doluydu. Fakat zaman içinde yoğun göçün de etkisiyle düzensiz yapılaşma oldu. Bu evler birer birer yok olup yerlerine çok katlı binalar yapıldı. Biz şimdi 17 sokaktaki geleneksel Bornova Evi'ni kamulaştırdık. Şu anda metruk bir halde bulunan bu yapıyı restore edip ziyarete açacağız" dedi. 
 
Erzene Mahalle Muhtarı Müjgan Pakyürek de yapılan hizmetler nedeniyle Başkan Sındır'a teşekkür etti. Önemli projelerin hayata geçirildiğini vurgulayan Pakyürek, "Başkan Sındır ile birlikte yaptığım ziyaretlerde de hem ben hem de vatandaşlarımız istek ve şikayetlerimizi ilettik. Bunlara da en kısa sürede çözüm bulunacağına eminim. Bizim mahallemiz sınırları içinde restore edilecek Bornova Evi de bizim için çok önemli. Mahallemize ayrı bir güzellik katacak" diye konuştu.