Bornova Belediyesi, fiziksel yatırımlarının yanı sıra ilçenin daha çağdaş bir görünüme kavuşması için kullanım süresini doldurmuş materyalleri yeniliyor. Özellikle çocukların keyifli vakit geçirmesine olanak sağlayan ancak yıllar içinde yıpranmış oyun grupları ve bağımsız oyun elemanları yenileriyle değiştiriliyor. Çocukların zihinsel ve fiziksel gelişimleri göz önünde bulundurularak yeni oyuncaklar, ilçenin dört bir yanındaki parklara yerleştiriliyor. Ayrıca, oyun alanlarının daha hijyenik ve güvenli bir hale getirmek için kum alanlar kauçuk kaplanıyor.

Herkes için spor

Çocuklara yönelik oyun gruplarının yanında yetişkinlere yönelik olarak spor aletleri de yenileriyle değiştiriliyor ve yeni spor alanları oluşturuluyor. Vatandaşları sağlıklı yaşamın ayrılmaz bir parçası olan spora teşvik etmek için konulan spor aletleri, her kesimden Bornovalıya spor yapma imkanı sunuyor. Ayrıca, vatandaşların keyifli bir ortamda vakit geçirmelerini sağlayan yıpranmış oturma bankları da yenileriyle değiştiriliyor.
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila Bornova'yı her alanıyla örnek bir kent haline getirmek için aralıksız çalıştıklarını vurgulayarak "Evimiz dediğimiz Bornova'yı refah düzeyi yüksek, yaşam kalitesiyle örnek bir kent yapma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Özellikle geleceğimiz olan çocuklarımızın gelişimlerine katkı sağlayan ve onların eğlenceli vakit geçirmelerine olanak veren oyun gruplarını eğitimi destekleyici, çocukların yaratıcılıklarını geliştirebilecekleri, kendi oyunlarını kurabilecekleri şekilde değiştiriyoruz. Bunun yanı sıra oyun alanlarının daha hijyenik hale gelmesi için de kum zeminlerin yerine kauçuk zemin kullanıyoruz. Bu çalışmalarımız kapsamında son iki yılda 28 yeni park yapan ve 78 mevcut parkta yenileme çalışmaları gerçekleştiren ekiplerimiz, 2016 yılı sonuna kadar 38 parkta da daha bu çalışmalarına devam edecek. Ayrıca 4 adet yeni parkı daha Bornovamıza kazandırmak için çalışmalarımız sürüyor" şeklinde konuştu. Başkan Atila "Yetişkin hemşehrilerimizin yoğunlukla kullandıkları ve kullanım ömrünü doldurmuş spor aletleriyle kent mobilyalarını da yeniliyoruz" dedi.