Yeni yol, Erzene Mahallesi’ndeki 57. Topçu Tugayı bahçe duvarının 17 metre geri çekilmesiyle kazanılacak alandan geçecek. Bornova Belediyesi, Milli Savunma Bakanlığı ile yapılan anlaşma gereği yıkılacak bahçe duvarının yerine iç kısımda yeni duvarın inşaatını sürdürüyor. Bu çalışmalar sonucunda yapılacak yeni yol, İstanbul Caddesi üzerindeki Topçu Tugayı Kavşağı yönünden Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi’ne bağlanacak. Böylece araçlar hem Bornova’nın merkezine hem de çevre yollarına üniversite ve hastane kavşaklarındaki yoğun trafiğe takılmadan girebilecek

Bornova Belediyesi, Bornova Merkez ile Erzene Mahallesi 57. Topçu Tugayı arasına yapılacak yolun yapımını gerçekleştirmek için çalışmaları sürdürüyor. 23 Temmuz’ 2013’teki ihalenin ardından inşaat çalışmaları hızla başladı. Bornova Belediyesi ile Genelkurmay Başkanlığı arasında yapılan anlaşmaya göre 57. Topçu Tugayı bahçe duvarının 17 metre içeri çekilerek yeni yol açılması karşılığında nizamiye sınırlarında bazı imalatlar yapılıyor. Bornova Belediyesi, iki adet depo binası, bir adet büyük nizamiye binası, nizamiye içinde iki adet yol ve yıkılacak bahçe duvarının yerine 1500 metre uzunluğunda 3 metre yüksekliğinde yeni istinat duvarı ve tel korumasını yapmak için çalışmalar başladı.

Bu işler tamamlandığında İstanbul Caddesi-Bornova Merkez arasındaki 57. Topçu Tugayı Yanı Bağlantı Yolu önemli bir alternatif yol olarak hizmet vermeye başlayacak. İstanbul ve Manisa yönünden gelen araçlar şehir trafiğine hiç girmeden Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi’ne, oradan da kent merkezine ve çevre yollarına rahatlıkla ulaşabilecek. Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi ve 57. Topçu Tugayı’na yapılacak yolun genişliği 25 metre olacak.

Bornova trafiği rahatlayacak

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, göreve geldikten sonra 57. Topçu Tugayı’nı çevreleyen istinat duvarının 17 metre içeri çekilmesi için Kaymakamlık, Valilik, Genel Kurmay Başkanlığı, Ege Ordu Komutanlığı, Topçu Tugay Komutanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı ile yazışmalar yaparak anlaşmayı sağladı.

Çalışmaları süren yeni yolun Bornova trafiğini önemli ölçüde rahatlatacağını ifade eden Başkan Sındır, “Bu yol sayesinde Manisa yönünden gelenler şehir trafiğine girmeden Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi’ne ulaşabilecek. Manisa yönüne gitmek isteyenler de Merkez trafiğine girmeden kolaylıkla Erzene Mahallesi’ne çıkabilecek. Bornova Merkez’e trafiğe takılmadan ulaşmak isteyenler şu anda ara sokakları kullanıyor. Dar sokaklarda trafik sıkışıklığı yaşanırken yurttaşlarımız da büyük rahatsızlık çekiyor. Bu nedenle bölgeye Manisa yoluna alternatif  yol yapılması ihtiyacı doğmuştu. Bu proje tamamlanınca bölgedeki trafik büyük oranda rahatlayacak” diye konuştu.