Başkan Hakan Tartan, İzmir’in simgesi boyoz için düzenlenen festivalde çölyak hastalarının da mağrum kalmayacağını söyledi. Buğday, arpa, çavdar ve yulafta bulunan glutenin neden olduğu ince bağırsak hastalığı nedeniyle bu tür unlardan yapılmış yiyeceklerden uzak duran hastalar da doyasıya boyoz yiyebilecek. Glutensiz undan üretilecek olan boyozlar Çölyak hastaları  için ayrılmış standlarda sunulacak.

Orkide yağları ana sponsorluğunda  Konak Belediyesi ve Radyo Romantik Türk ile birlikte ikincisi düzenlenen Boyoz Festivali’nin ‘Anneler Günü’ne denk gelmesi nedeniyle daha bir anlam kazandığını ifade eden Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan,” 500 yıl önce İzmir’e gelen boyoz dostluk ve barışın sembolü. 12 Mayıs Anneler Günü. Boyoz, bugünde ‘kadına şiddete dur’ mesajı ile yine evrensel bir rol oynayacak” dedi. Başkan Tartan şunları söyledi:  “Boyoz İzmir’de 500 yıldır süren bir gelenek. Musevi yurttaşlarımızın İtalya’dan, İspanya’dan dünyanın dört bir yanından gelirken bizlere getirdikleri bir gelenek. Ama artık İzmirli olmuş bir gelenek. Biz bu geleneği sürdürüyoruz. İki boyoz, bir yumurta, yanında peynir zeytin. Büyük bir keyif. İzmir’in Türkiye’ye sunduğu sevgi ve hoşgörü mesajı. Bugün aynı zamanda Anneler Günü. Anneler Günümüzü de sevgiyle kutluyoruz. Anneler bizim için en kutsal değer. Boyoz Festivali’nin Anneler Günü ile örtüşmesi de ayrı bir mutluluk. Bütün annelerimizin ellerinden öpüyoruz. Hepsine en içten sevgilerimizi sunuyoruz. Boyoz Festivali’nde barış, hoşgörü ve sevgi kenti İzmir’den boyozla anneler günü bağlamında bir mesaj veriyoruz. Artık kadına şiddete dur diyelim. Bugünkü festivalimizin en güzel tarafı bu. “Kadına Şiddete Hayır”. 500 yıllık gelenek, bu güzel alışkanlığımız bize bu hoşgörü mesajını bir kez daha verecek. Tıpkı barış, sevgi mesajı verdiği gibi. Kadına Şiddete Hayır. Anneler Günü’nde en güzel çığlık, en güzel ses bu.”

Geçtiğimiz yıl birincisi gerçekleştirilen etkinliğe İzmir dışından binlerce insan katılmış ve boyoz buluşmanın simgesi durumuna gelmişti. Bu yıl da festival şenlikli, müzikli, renkli ve sürprizlerle dolu geçecek. Yüzbinler, sevgi, barış ve dostluk mesajlarının verileceği Gündoğdu Meydanı’nda bir araya gelecek.
         
Sabah onda müzik yayını ile başlayacak olan festivale gelenlere hijyenik kese kağıtları içinde iki boyoz ve bir yumurta, yanında da demli çay ikram edilecek, dileyenler ağızlarını tatlandırmak için dondurma da alabilecek.  Orkide yağları ana sponsorluğunda  festivali düzenleyen Konak Belediyesi, Radyo Romantik Türk ile birlikte ulusal ve yerel televizyonlar etkinliği canlı olarak yayınlayacak.
         
Festival süresince Posta bandosu, Grup Sütlü Kakao, Pozıtıve Live ve Grup Mecaz konserleriyle İzmirlilere keyifli saatler yaşatacak. Ayrıca programda Radyo Romantik Türk nostalji partisi de mevcut. Festivale katılanları ilgi çekici yarışmalar da bekliyor. Kadın ve erkekler için iki ayrı kategoride düzenlenen etkinlikte yarışmacılar en fazla boyozu yemek için kıyasıya mücadele edecek. En çok boyoz yiyen şampiyonlara birbirinden değerli armağanlar verilecek. Bu yıl ‘Anneler Günü’ ne denk gelen festivalde anneler de unutulmadı. Onları da çeşitli sürprizler, yarışmalar ve armağanlar bekliyor. Bu festivalde İzmir’in simgesi boyoz; barışın, sevginin, kardeşliğin de simgesi olacak. Festivale ayrıca; Orkide yağ, Keskinoğlu, Özsüt, , Doğuş Çay ve Tezcan Un gibi firmalar lojistik destek veriyor.

GLUTENSİZ BOYOZ

Konak Belediyesi tarafıdan düzenlenen ve ikincisi 12 Mayıs Pazar günü Gündoğdu Meydanı’nda gerçekleştirilecek olan Boyoz Festivalinde yüz bin boyoz ve 50 bin yumurta ikram edilecek. Ancak gluten nedeniyle sıkıntı yaşayan ve gluten içeren unlar ile yapılmış yiyeceklerden uzak duran çölyak hastaları da festival kapsamında unutulmadı. Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, İzmir’in simgesi boyoz için düzenlenen festivalde çölyak hastalarının da mağrum kalmayacağını söyledi. Buğday, arpa, çavdar ve yulafta bulunan glutenin neden olduğu  ince bağırsak hastalığı nedeniyle bu tür unlardan yapılmış yiyeceklerden uzak duran hastalar 2.Boyoz Festivalinde doyasıya boyoz yiyebilecek. Glutensiz undan üretilecek olan boyozlar Çölyak hastalarına onlar için ayrılmış standlarda sunulacak.