Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde gıda denetimlerinden sorumlu olarak görev yapan Foça Tarım İlçe Müdürlüğü ekipleri rutin denetimleri dışında gelen zehirlenme şikayeti üzerine tavuk döner satışı yapan firmanın o günkü satışlarını durdurmuş, satılan üründen numune almış ve incelenmek üzere İzmir tarım İl Müdürlüğü Gıda laboratuvarına göndermişti.

Gelen analiz sonucunun olumsuz olduğunu açıklayan Foça Tarım İlçe Müdürü Ziraat Yüksek Mühendisi Emel Ak, yasal prosedürü uyguladıklarını ve firmaya ilk kez olması da dikkate alınarak 10.000 TL ceza kestiklerini bildirdi. Ak, olayın tekrarlanması halinde cezaların kat kat arttığını ve kapatmaya kadar gittiğini söyledi.

Emel Ak, " Foça'lılar ve Foça'ya ziyaret için gelenler müsterih olsunlar. Gıda denetimlerimiz aralıksız devam etmektedir. Temizlik, hijyen ve sağlıklı ürün konularında taviz vermemiz söz konusu olamaz. Bu konularda eksiği olanlara yasalar ölçüsünde gereken yaptırımlar ygulanmakta, eksiksiz çalışanlara destek olunmaktadır. Foça'da genel anlamda bir gıda sorunu yoktur. Olmaması içinde gerek işletmelerle ve gerekse Foça halkıyla ortak hareket ediyoruz. Dilek ve şikayetleri değerlendiriyoruz" dedi.