Dünyanın en önemli 20 müzesi arasında yer alan, her yıl yediden yetmişe binlerce kişinin ziyaret ettiği ödüllü Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi, ilk sergisine ev sahipliği yaptı.  Nilgün İmrençler’in ‘El Bebek Gül Bebek’ adlı porselen ve et bebek sergisi açılışı Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi’nde gerçekleşti. Çocuk sesleri arasında gerçekleşen açılışta Nilgün İmrençler, bebekleri görmeye gelen öğrencilerle birlikte küçük bir atölye çalışması da gerçekleştirdi. Bebekleri yapmak için kullandığı doğal malzemeleri tanıtan İmrençler, saçların ekilişi, boyanın uygulama yöntemi konularında bilgi verdi. Sanatçı kendisini ilgiyle dinleyen çocuklara öğretmenlerin çok değerli oluğunu söyleyerek, “Ben okumadım, okuma imkanım yoktu. Ama ben kendi kendimi eğittim. Öğretmenlerinizin kıymetini bilin. Onlar sizin için var ve onlar sizi Atatürk’ün yolundan götürerek eğitim veriyorlar, bunun için de çok değerliler” şeklinde konuştu.

Gerçek saç, kristal göz


Otuz beş yıldır porselen ve et bebek üreten Nilgün İmrençler Almanya’da bir hobi fuarında tanıştığı bebeklerle ilgili tüyolar da verdi. Kristal göz ve gerçek saç kullanılan bebeklerin gerçek gibi görünmesi için sabırla çalışmak gerektiğini belirten İmrençler şöyle konuştu:
“Bebeklerin kalıpları çok önemli. Ben Avrupa’nın tanınmış sanatçılarının kalıplarını kullanıyorum. Bebekleri ellediğiniz zaman yumuşacık bir his veriyor, işte bu yüzden bir bebeğin cildini andırıyor. Gözleri ise kristal olduğu için gerçekten size bakıyormuş gibi duruyor. Saçlarını tek tek ekiyorum, bu uzun süren bir işlem ama çok canlı duruyor. Her bebeğin ayrı bir yüz ifadesi var. Farklı mimiklerde ifadeler kullanıyorum. Böylece ilk bakışta gerçek bir bebek sanan çok oluyor.”

Müzeye iki armağan

‘El Bebek Gül Bebek’ sergisini Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi gibi anlamlı bir mekanda sergileme fırsatı verdiği için Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’a teşekkür eden Nilgün İmrençler, 150 yıllık bir bebek arabası ile bebeği müzeye bağışlayacağını müjdeledi.