Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, Aliağa’yı 5 yılda engelsiz bir kente dönüştürdüklerini ifade ederek, “5 yıldır Engelli yurttaşlarımıza yönelik, onlara kentte yaşamı kolaylaştıracak ve ekonomik- sosyal olarak güçlendirecek hizmetler ürettik. Sadece 3 Aralık Engelliler gününde değil, yılın 365 gününü bu yurttaşlarımız için engelsiz hale getirdik” dedi.


ENGELSİZ CAFE PARK TÜRKİYE’YE ÖRNEK

Aliağa Belediyesi engelli yurttaşlar için Zeytinli Park içinde Engelli Vatandaşlar için içinde Park, özel spor aletleri ve Cafe’nin bulunduğu tesisi “Engelsiz Yaşam Park&Cafe” adıyla Haziran 2011’de hizmete açtı. Cafe Park’da; çift şeritli tekerlekli sandalye yolu, görme engelliler için özel bordürlerle sınırlandırılmış yürüyüş ve sirkülasyon sistemi, engelli kullanıma uygun pergole, özel tasarımlı çeşmeler ve oturma gurupları, gökkuşağı renginde kayganlığı önleyici kauçuk zemin üzerinde 7 adet engelli fitness aleti, basketbol potası ve piknik masaları ile Aliağa Engelliler Derneğine tahsis edilen satış büfesi ve cafe yer alıyor. 2,5 yıldır başarıyla hizmet veren tesis engelli yurttaşlara ekonomik özgürlük ve sosyalleşme olanağı sağladı.


ENGELSİZ CAFEDE SICAK KARŞILAMA


Projenin başarıya ulaşması en çok engelliler konusunda hassasiyeti bilinen Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz’u mutlu etti.
Engelsiz Cafe Park’ta, engelli yurttaşlarla bir araya gelen başkan Oğuz, “Önemli bir sosyal projeyi birlikte başardık. Biz öncelikle siz engelli kardeşlerimizin kentteki yaşama aktif katılımını istiyoruz. Bunu da bu projemizle başardık. Engelsiz Cafe park dışında da Belediyemizde kurduğumuz Engelliler Koordinasyon Merkezi, Kent Konseyi’mizdeki Engelliler Meclisi, Engelliler Rehabilitasyon Merkezimizle bu alanda önemli bir eksikliği gideriyoruz.” Dedi.

Engelli yurttaşlarla samimi ve sıcak bir sohbete dalan Başkan Oğuz, “Engellerin kalktığı, toplumda bu yöndeki hassasiyetin arttığı bir dünya diliyorum. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nüzü kutluyor, sizlerle birlikte tüm engelli vatandaşlarımıza değerli ailelerine sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.