Ülke genelinde yapılan Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına, 1000 kişilik zeybek gösterisi ile damga vuran Karşıyaka Belediyesi, 29 Ekim 2014'de yapılacak Cumhuriyet'in 91. yılı için 10 ay önceden hazırlıklarına başladı. Karşıyaka Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı KARSAV ile birlikte yapılacak etkinlikte, Karşıyaka bu kez 7500 kişi ile "Efe"lenecek.

Bu yıl 28 Ekim tarihinde gerçekleşen gösteride görev alan Karşıyaka Belediyesi Halk Oyunları ekibindeki 1000 kişiye teşekkür ziyaretinde bulunan Belediye Başkanı Cevat Durak, "Karşıyaka Cumhuriyeti her yerden daha coşkulu kutluyor. Karşıyakalıların Cumhuriyetimize, kazanımlarına ve Atatürk'e böylesine tutkuyla sahip çıkması bizleri de gururlandırıyor. Bu nedenle her yıl, bir önceki yıldan daha anlamlı bir etkinlikle onların coşkularına ortak olmak, hep birlikte, omuz omuza Cumhuriyetimize sahip çıkmak istiyoruz" dedi. Gelecek yıl için de, bu yılkinden daha görkemli bir etkinliğe imza atmak istediklerini vurgulayan Başkan Durak, 2014 yılındaki kutlamada görev alacak 7500 kişilik ekibi oluşturmaya başladıklarını da sözlerine ekledi.

Karşıyaka Belediyesi Konservatuarı'nda çalışmalarını sürdüren Halk oyunları ekibini ziyaretinde, 1000 kişilik gösteriye katkı koyanlara teşekkür eden Başkan Durak, "Bu yıl, belediyemizin halk oyunları kursundaki 1000 kişi ile bu gösteriyi yapmıştık. Önümüzdeki yıl, bu ekibe katılmak isteyen Karşıyakalılarla birlikte, 7500 kişiyle, çok daha büyük bir alanda, yıllarca unutulmayacak bir kutlama yapmayı hedefliyoruz" dedi.