Buca Belediyesi’nin 23 Nisan'ı kutlamaları kapsamında gerçekleştirdiği ücretsiz halk konserine 30 bin dolayında vatandaş katılım gösterdi. 23 Nisan haftasında da İzmir'de bir ilk olan oyun sokaklarıyla on binlerce çocuğu buluşturan Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, 23 Nisan gibi önemli bayramlarda yasaklara inat Buca’da üniversite eğitimi alan gençler ve yaşayanların akın ettiği Gripin konserine ev sahipliği yaptı. Başkan Ercan Tatı,  23 Nisan'ı günlerdir kutlamanın heyecanını paylaştı ve önümüzde ki 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramında da güzel süprizlerle halkın yanında yer alacaklarını müjdeledi.


Yasağa halkın tepkisi

Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk Milletine armağanı olan 23 Nisan, 19 Mayıs ve 29 Ekim gibi bayramları anma ve kutlama günlerinde mevcut hükümet tarafından yasaklanmalar getirildiğini söyleyen Ercan Tatı, kimsenin Ata'nın miraslarına olan saygı göstergesine karışamayacağını ve buna kesinlikle izin vermeyeceğini söyledi. Tatı, "Biliyorsunuz ki özel günlerimizi özel sanatçılarla kutluyoruz.Ama bugünün başka bir özelliği var. Bugün 23 Nisan. geçen 29 Ekim ve 19 Mayıs'ta olduğu gibi bugün yine Atamızın huzuruna çicek koymamız yasaklanmıştı. Ama ben sizin belediye başkanınız olarak geçen seneki gibi bugünde Atamızın huzura çelengimizi bıraktım. 29 Ekimde yasak 23 Nisanda yasak, 19 Mayısta yasak. hiç kimse bizim milli değerlerimizle, Cumhuriyetçiliğimizle, Laikliğimizle, milli bayramımızla bizi test estmesin. Hele ki Mustafa Kemal'e olan bağlılığımızla hiç kimse test etmesin. Şuan burada 30 bin kişi ile cevabını veriyoruz" dedi

19 Mayıs’ta on binlerle birlikte "Gençliğe Hitabe"

1 Mayıs'ı Edip Akbayram, 6 Mayıs'ı Suavi ve 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarında da 18 Mayıs akşamı Buca'da halka ücretsiz Sertap Erener Konserinin gerçekleşeceğini müjdeleyen Başkan Tatı, yine bir ilki gerçekleştirecek. Tatı 23 Nisan'ı kutlamak için gelen vatandaşlarla birlikte Mustafa Kemal Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni okuyacak. Başkan Tatı 18 Mayıs akşamını şöyle anlattı; "Sizlerin bir ağabeyi, bir arkadaşı, bir kardeşiniz olarak sizlerden bir isteğim var. 18 Mayıs akşamı Buca'dan aynı anda kaç kişiye Gençliğe Hitabeyi okutucağız, göreceksiniz. Bizi test etmeye çalışanlara Buca'dan mesaj göndereceğiz. Hepinizi o akşam burada bekliyorum. 23 Nisanlar bizim, 19 Mayıslar bizim, 29 Ekimler bizim ama her şeyden önemlisi bu Cumhuriyet bizim, Mustafa Kemal bizim" dedi.

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, konserde emniyet teşkilatını da seslenerek kendisinin 2 hafta önce Silivri de yaşadığı polisin vatandaşlara biber gazı sıkılmasının kendi ilçesinde yaşanmamasından dolayı teşekkürlerini sundu. Tatı, "Son sözüm çok ciddi bir teşekkürdür. Buca emniyetimize ve İl emniyet yetkililerine çok teşekkür ediyorum. Bizlere bu gece ve bundan önceki etkinliklerimize saygı duydukları için ve yardımda bulundukları için. Çünkü diğer iller gibi değil. Ben 2 hafta önce Silivri’deydim. Diğer iller gibi gaz stoklarını bizlerde harcamıyorlar" diye konuştu.