CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Buca kaymakamı Şenol bozacıoğlu, Buca Belediye Başkan Vekili Hüsnü Kaya Başkan Yardımcısı Suat Nezir, CHP Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül, Buca Muhtarlar Derneği Başkanı Eşfak Yurdanur, Bucalı Muhtarlar, İl Genel ve Buca Belediyesi Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşları, Belenbaşı köylüleri ve çok sayıda vatandaş Belenbaşı Organik Pazarı'nı birlikte açtı.

İstiklal Gazisi Kerim Yılmaz'ın adını taşıyan Organik Pazar ve Parkı'nın açılışı Ege'nin çeşitli bölgelerinden katılan Efeler'in gösterileri ile başladı. Efelerin görkemli oyunlarının ardından mikrofonu alan Belenbaşı Köy Muhtarı İsmet İlhan köylerine 1.650 metrekare alana kurulmuş olan Organik Pazar adına Buca Belediyesi ve İzmir İl Özel İdaresine teşekkürlerini sundu. Muhtar İlhan, "Kentimiz ile köylülerimiz bu pazarda buluşuyor. GDO'ya karşı savaşımızda köylülerimizin organik ürünü şehirli vatandaşlarımızın önüne sunuluyor. 1650 metrekare alanda 22 tezgaha ve birde kafeteryaya sahip Organik Pazarımız sizlere hizmet verecek. Her Pazar burası açık olacak. Mevsimlerimiz de alınan her türlü köy ürünü bu tezgahlarda daha ucuza ve sağlıklı olarak bulunacaktır" dedi.

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı'nın yoğun ve ısrarlı çalışmaları sonucunda İl Özel İdare ile ortaklaşa yapılan İstiklal Gazisi Kerim Yılmaz Organik Pazarının açılışında konuşan Buca Belediye Başkan Vekili Hüsnü Kaya, 10 yıllık bir hayalin gerçekleştirildiğini söyledi. Başkan Yardımcısı Kaya köylülerin bile açılacağına inanmadığı pazarın bugün hayata geçmesinden dolayı çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Kaya, "İzmir'e hizmet verecek bir Organik Pazarı hizmete sokuyoruz. Bu pazarın asıl amacı köylümüzün sağlıklı ürettiğini İzmir'e aracı olmadan pazarlayabilmeli. Köylünün ürettiği emeğin karşılığını alması. Biz göreve geldiğimiz 4 yıllık süreçte köylülerimiz ile omuz omuza yürümenin ürünlerini topluyoruz bu alanda. Bu köyün emekçi insanları artık şehre inip iş araması gerekmiyor. Belenbaşılı köylülerin yetiştirdiği Organik ürünleri bu alanda satarak geçimlerini sağlayabileceklerdir. Aynısını yakında Kınıklarda da açacağız" diye konuştu.

Organik Pazar açılışına katılan Buca Kaymakamı Şenol Bozacıoğlu köylüler adına çalışan ve hizmet veren herkese teşekkürlerini sundu. CHP İzmir Milletvekili Musa Çam ise Türkiye'nin kendi kendine yeten 7 ülkeden biri olduğunu ancak son 15 yılda dış toplumlara mahkum kaldığını ülkemizin verimli topraklarının ziraatımızın ve hayvancılığımızın bitirildiğine değindi. Çam "Kendi çiftçimizi ve köylümüzü desteklemeliyiz. Dışa bağımlılığa son vermeliyiz. Biz tohumlarımızı yurtdışından alıyoruz. Önemli bir bölümünü İsrail'den alıyoruz. 10 büyük şirket ile çalışıyoruz. Bu 10 şirket bizlere hem tohum satıyor hem de kanser ilaçlarını satıyor. Bize GDO'lu tohumları satıyorlar, bizlerde dikiyoruz ve bunları yiyoruz. Bir süre sonra bu firmalar bize kanser ilacı satıyorlar. Biz kendi fidemizi ve tohumuzu mutlaka korumalı ve güvence altına almalıyız onlarla beslenmeliyiz" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından İstiklal Gazisi Kerim Yılmaz Organik Pazaryeri alanını gezen heyet köylülerin ürünleri test ederek onlardan alış veriş yaptılar.