Uzun yıllardır Buca'da hizmet veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Su Ürünleri Hali, av sezonuna yepyeni bir çehreyle girdi. Halde yapılan tadilat çalışmaları kapsamında bina çatısı, elektrik ve su tesisatı ve kanal altyapısı yenilendi. Dış mezat alanı olarak kullanılan saha yeniden düzenlendi. Bütün iç ve dış cepheler boyandı. Kapalı mezat alanının iç cephe duvarları ve zemini poliüretan malzeme ile kaplandı. Hijyenik ve sağlıklı koşullarda balık satışı gerçekleştiren esnaf, fiziki koşulların iyileşmesiyle birlikte av sezonuna mutlu bir başlangıç yaptı.

Av yasağının sürdüğü yaz döneminde tadilat çalışmalarını tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür eden esnaf, temiz ve bakımlı görünümüyle Su Ürünleri'nin İzmir'e yakışan bir tesis haline geldiğini söyledi.


Çiğli'de mezat kuruldu

Çiğli Belediyesi'nin katkılarıyla, Sasalı ve Çevre Köyleri Balıkçılar Kooperatifi tarafından Ataşehir Mahallesinde yapılan balık mezatında satışlar başladı.
Çiğli'de geçimlerini balıkçılıkla sağlayanlar tarafından kurulan Sasalı ve Çevre Köyleri Balıkçılar Kooperatifi kapalı balık mezat alanına kavuştu. Avladıkları balıkları günlük olarak satışa çıkardıkları ve açık artırma usulü satışının yapıldığı kapalı mezat hizmete girdi. Çiğli Belediyesi'nin katkılarıyla açılan mezatta, balıklar her gün saat 12.00'da satışa sunulmaya başlandı.  Zaman zaman mezata giderek, satışları izleyen Başkan Hasan Arslan, Çiğli'de yapılan balıkçılık faaliyetlerini desteklerini söyledi. Taze ve ucuz deniz balıklarını, Çiğli halkının daha fazla tüketmesini amaçladıklarını belirten Başkan Hasan Arslan, 'Balıklar mezata gelir gelmez kısa sürede tükeniyor. Açık artırmaya restoran işletmecileri dahil bir çok yerden gelen vatandaş katılıyor. Biz balıkçılarımıza böyle bir yer kazandırdığımız için çok mutluyuz. Kooperatifimiz bize balıkçılarımızın sıkıntılarını ve taleplerini iletiyor. Bizler de çözüm için gerekenleri kısa sürede yaparak, balıkçılarımızın rahat koşullarda faaliyetlerini sürdürebilmelerini sağlıyoruz. Gerçekten büyük keyifle balık satışlarımız gerçekleşiyor' diye konuştu.