Geçtiğimiz günlerde Buca'daki muhtarlarla bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bu kez aynı ilçenin orman köylerini gezerek sorunları yerinde dinledi. Köylerde şenlik havası yaratan ziyaretlerde davullar zurnalar çalındı, aşureler dağıtıldı, çocuklar sevindirildi. Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ile Konak Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Rakip Becer'in de eşlik ettiği tur Belenbaşı Köyü ile başlayıp Karacaağaç, Kırıklar ve Doğancılar köyleri ile devam etti. Başkan Kocaoğlu'nun son durağı Kaynaklar Merkez Mahallesi oldu. Köy muhtarları, yapılan hizmetler için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na hem plaket hem de pankartlarla teşekkür etti.
Belenbaşı Muhtarı İsmet İlhan, 20-30 yıldır çektikleri su sıkıntısının Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü'nün projesi ile çözülmek üzere olduğunu hatırlatarak, "Çalışmalar Doğancılar Köyü'ne kadar geldi, bize de gelmek üzere. Köy içi besleme hatları ile suyumuz daha kaliteli hale gelecek. Büyükşehir Belediyesi'ne camimizin ve okulumuzun boyasından temizliğine yaptığı çalışmalar; çocuk oyun alanımız, mezarlığımızın yolları ve sokak parke taşlarımız için ayrıca teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Hanımlardan özel teşekkür
Karacağaç Mahallesi Muhtarı Dursun Atagün, yaptığı konuşmasında Başkan Aziz Kocaoğlu ile Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı'nın kapılarının kendilerine sürekli açık olduğunu söyleyerek duyduğum memnuniyeti dile getirdi.
Karacaağaç köyü sakini hanımlar ise içlerinden seçtikleri bir temsilci ile Başkan Aziz Kocoğlu'na teşekkür etti. Hazırladıkları mesajda, "Hiç kimse sizin gibi halkçı başkan değil. Hiçbir yerde ulaşımda 90 dakika yok. Onun için çok teşekkür ediyoruz" ifadelerine yer verildi. Başkan Kocaoğlu Karacaağaç'da köy pazarını da ziyaret ederek alışveriş ve satış yapan vatandaşlarla sohbet etti.

Hayır duası
Buca'nın Kırıklar Köyü'ndeki ziyarette, Muhtar Mümtaz Özçiftçi, İZSU'dan kanal ile içme suyu hizmetinin geleceğini müjdeleyerek çalışmalardan dolayı mutlu olduklarını söyledi. 
Doğancılar Köyü Muhtarı Mehmet Aygün ise ilk defa bir büyükşehir belediye başkanının köylerini ziyaret ettiğini belirterek duydukları memnuniyeti dile getirdi, yaptığı hizmetlerden dolayı Başkan Kocaoğlu'na teşekkür etti.  
Kaynaklar Merkez Mahallesi Muhtarı Erhan Şen ise Başkan Kocaoğlu'na hazırladığı pankartla teşekkür ederek, "Üretim amacıyla arazi yollarımızın asfaltlanmasından dolayı çok memnunuz. Bugün üreticimizin çiftçimizin yüzü gülüyor. Babam rahmetli olmadan bir hafta önce eşim ile birlikte tarlaya götürdük. Bir  karış toprağa basmadan tarlamıza gitti, inanın size bir haftadır dua ediyordu. Ölmeden önce arazi yollarımızı göstermiş olduk. Allah sizden razı olsun" dedi.
Samimi havada gerçekleşen ziyaretlerde köy sakinlerinin istek ve ihtiyaçlarını tek tek not alarak dinleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, taleplerin en kısa sürede yapılmaya çalışılacağını söyledi.