Toplamda 5 firmanın katılımıyla büyük rekabete sahne olan ihaleyi İstanbul 3. Havalimanı terminal binası ile Kadıköy-Kartal metro hattını tasarlayan Prota Mühendislik kazandı.

İhale kapsamında Üçyol İstasyonu-Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüsü-Buca Koop arasındaki toplam 9,5 kilometrelik güzergahın uygulama projeleri, ihale dokümanları, ÇED raporu, ulaşım etüdü, fizibilite raporu ve zemin etütleri ile depo sahası ve binası hazırlanmasına ait danışmanlık hizmetleri yüklenici firma tarafından üstlenilecek.

Prota'nın 2 milyon 800 bin 991 TL ile teklifle kazandığı ihale kapsamında projeler ve gerekli raporlar toplam 12 ayda hazırlanacak, ardından Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Alt Yapı Yatırımları Genel Müdürlüğü ve Kalkınma Bakanlığı'ndan gerekli izinler alınarak yapım ihalesine çıkılacak. Hattın yapımına 2017 yılında başlanması bekleniyor.

Yolculuk süresi 20 dakikaya inecek

Buca Metrosu'ndaki toplam 9,5 kilometrelik güzergah Üçyol'dan itibaren Halide Edip Adıvar Caddesi'ni takip edecek. Mehmet Akif Caddesi'ni izleyerek Şirinyer Kavşağı, Buca Belediyesi önü, Hasanağa Bahçesi yanı, Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüsü  ve son istasyon olarak da Buca-Koop bölgesine uzanacak. 8 adet istasyonun yer alacağı Buca hattının derin tünel olarak yapılması planlanıyor. Bu hatta yolculuk süresi yaklaşık 20 dakika olacak.