Kentin sorunlarını yerinde tespit etmek amacıyla bir yandan köylere giden bir yandan da  muhtarlarla toplantı yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karşıyaka, Çiğli, Bayraklı, Bornova ve Buca’da bazı mahalle muhtarları ile bir araya gelmişti. Geçtiğimiz günlerde orman köylerini de ziyaret ettiği Buca’ya bir kez daha giden Büyükşehir Belediye Başkanı, 16 mahalle muhtarının sorunlarını daha dinledi. Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın da katıldığı toplantıda Göksu Mahallesi Sosyal Yardımlaşma Derneği Lokali’nde düzenlenen toplantıya Çaldıran, Çamlık, Dicle, Ufuk, Güven, Hürriyet, Laleli, Çağdaş, Göksu, İnönü, Seyhan, Yeşilbağlar, Şirinkapı, Kaynaklar Merkez, Kaynaklar Zafer ve Mustafa Kemal mahallelerinin muhtarları hazır bulundu.

 
İZSU’dan yoğun mesai

İmar, kaldırım, asfalt, yol, park, yağmur suyu kanalı gibi konuların ele alındığı toplantıda muhtarların dile getirdiği tespit ve sorunları dikkatle dinleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, tek tek not alarak gerekli çalışmaların yapılacağını söyledi.

Buca bölgesinde yağışlarda yaşanan sıkıntılara da değinen Başkan Kocaoğlu, problemli birkaç noktada çalışma başlattıklarını söyledi. Buna göre İZSU Genel Müdürlüğü tarafından yağışlarda sıkıntı yaşanan Buca mahalleleri için 32 kilometre uzunluğunda yağmur suyu projesi hazırlandı. Buca’nın Çamlık, Laleli, Güven, Hürriyet, Ufuk, Dicle, Göksu, Mustafa Kemal, İnönü, Seyhan, Fırat, Yeşilbağlar, Adatepe, Akıncılar, Atatürk, Çamlıkule, Kozağaç, Yenigün, Menderes, Yaylacık, Dumlupınar, Efeler, Vali Rahmi Bey mahallerinin yağmursuyu problemi çözülecek. Kaynaklar merkez, Cumhuriyet ve Zafer mahallelerine 47 kilometre uzunluğunda kanal şebekesi döşenecek. Kaynaklar’ın içme suyu şebekesi baştan sona yenilenecek.

Toplantıda, viyadük yüksekliği nedeniyle halk arasında Uçanyol olarak adlandırılan Yeşildere –Otogar projesi ile ilgili bilgi de veren Başkan Kocaoğlu, birinci etabı oluşturulan 1300 metrelik köprülü kavşak ve yol çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Başkan Kocaoğlu ve Tatı ile görüşen muhtarlar, süt dağıtımı çalışmalarının dar gelirli mahallelerde sevinçle karşılandığını vurguladı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun muhtar toplantılarında bir sonraki durağı Gaziemir olacak.