Çevreci Eczacı Kooperatifi (ÇEKOP) ile Buca Belediyesi'nin yürüttüğü ve 100 tonu aşan atık ilacın toplandığı 'Bu proje dünyaya ilaç gibi gelecek' kampanyasında 11 ton atık ilaç daha İzmit'teki tesislere imha edilmek üzere gönderildi.

Atık ilaçların imhası projesine destek veren OTOKENT Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Akın ile birlikte ÇEKOP Başkanı Eczacı Şule İlkkurşunlu, yönetim kurulu Üyesi Birsel Gültekin, Buca Belediyesi Çevre Müdürü Sakine Akyüz ile birlikte ilaçların yüklenmesini denetleyen Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, projeye katkıda bulunanlara teşekkür etti.

Buca Belediyesi'nin gururla yürüttüğü projenin 'Bu kampanya dünyaya ilaç gibi gelecek' sloganıyla başlatıldığını anımsatan Başkan Ercan Tatı, "İZKA'nın desteğini alan projenin ilk bölümü tamamlandıktan sonra Belediyemiz ve Çevreci Eczacılar örnek bir çalışmaya önderlik etti. Bu projenin devam etmesini sağladık. Çalışma sonucunda toplanan atık ilaçların envanteri yapılıyor. Hangi ilaçların kullanılmadan atıldığı ortaya çıkıyor. Bu ilaçlar aynı zamanda toprağa karışmadan, havamızı, suyumuzu kirletmeden imha ediliyor" dedi.

Bakanlık dikkate aldı


ÇEKOP Başkanı Şule İlkkurşunlu ise, yapılan envanterlerin Sağlık Bakanlığı'na gönderildiğini belirtti. İlkkurşunlu, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı'ya proje nedeniyle teşekkür ederken şunları söyledi:
"Sağlık Bakanlığı atılan ilaçları da dikkate alarak özellikle raporla verilen ilaçların kullanılmadan atılmasını engelleyecek önlemler almaya başladı. Bu da önemli bir tasarrufun sağlanacağına dair ilk işaret oldu. Bu çalışmalar sonucu kullanılmayan ilaçların hangileri olduğu daha net olarak ortaya çıkıyor."