Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, ulusal günlerimizin kutlamalarını özel hale getireceklerine dair sözünün ilkini 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Haftası'nda gerçekleştirdi. 16-23 Nisan tarihleri arasında Bucalı çocuklar kendileri için özel olarak oluşturulan 'Oyun Sokağı'nda eğlenirken, tiyatro, resim, müzik gibi güzel sanatsal çalışmalarını da bu sokakta gerçekleştirecekler.
Buca Belediyesi Güzel Sanatlar ve Mesleki Eğitim Merkezi binasının da bulunduğu sokak ve içerisindeki parkın özel olarak bu şenlik için düzenlendiğini belirten Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, projeye Dokuz Eylül Üniversitesi ve Buca Liseliler Mezunları Derneği'nin de katıldığını belirtti.

İlçe geneline yayılacak
Hafta boyunca anaokulları ve ilköğretim okullarının bu sokakta kil masasında çalışma yapacaklarını, el ve yüz boyamalarla eğleneceklerini de söyleyen Buca Belediye Başkanı Tatı şöyle konuştu:
"Sokağımızda hafta boyunca halk oyunu gösterileri, serbest oyunlar, geçmişte çocukluğumuzun eğlencesi olan oyunlar da oynanacak. Halat çekme ve çuval yarışmaları gibi neşeli oyunlarla eğlenecek olan çocuklarımıza şenlik süresince elma şekeri, pamuk helva, uçan balon dağıtacağız. Şenliğimiz 23 Nisan günü resmi törenlerimizin ardından çocuklarımızın belediye önüne kadar yürümesi ve balonlar uçurmaları ile sonlanacak. Bu yıl ilkini gerçekleştireceğimiz 'Oyun Kokağı' projemizi ilçemizde yaygınlaştırarak sürdüreceğiz."