Buca Belediyesi, ilçe sınırlarında yaşayan yardıma muhtaç, yoksul, yaşlı ve engelli vatandaşların evlerinde temizlik hizmetini aralıksız sürdürüyor. Belediye bünyesinde oluşturulan temizlik ekibi,  belirli periyodlarla gittikleri evlerde halı yıkama, cam silme, toz alma, mutfak temizliği gibi detaylı ev temizliği yapıyor. Belediyenin evde temizlik hizmetinden 103 vatandaş yararlanıyor.
Bedensel engelli vatandaşların evlerinde ayda iki, yaşlılara ise ayda bir detaylı temizlik hizmeti veren ekipler, günde iki eve hizmet götürüyor. Evleri organik ürünlerle tüm ayrıntılarıyla hiçbir ücret alınmadan temizlenen vatandaşlar, sosyal belediyeciliğin en güzel örneğini sergilediği için Buca Belediyesi'ne teşekkür ediyor.

Başkana teşekkür

Şeker hastalığı nedeniyle iki yıl önce iki bacağını kaybeden ve bakacak kimsesi olmayan 50 yaşındaki Bucalı Muharrem Kırmızı Belediye'nin yürüttüğü evde temizlik hizmetinden düzenli olarak faydalanan ihtiyaç sahiplerinden sadece biri. Bayram öncesi evi baştan aşağı temizlenip, sağlıklı, düzenli ve hijyen bir yaşam alanına kavuşan Kırmızı, hizmetlerinden dolayı Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ve emeği geçenlere teşekkür ederken, "Bakacak kimsem yok. Bayram öncesi gelip temizliğimi yaptılar. Böyle bir hizmetin olması çok güzel... Belediyeye çok çok teşekkür ediyorum. Evi temiz görmek bana moral veriyor" diye konuştu.

Buca Belediyesi'nin evde temizlik hizmetinden yararlanmak isteyen ihtiyaç sahibi vatandaşlar belediyenin 439 10 10/ 1223-1224 no'lu hattını arayarak Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nden randevu alabiliyor.