Buca Kent Konseyi Kadın ve Çocuk Meclisi’nce projelendirilen çalışma Şirinyer tansaş önünde ve Buca Belediyesi binası önünde hizmete girdi.  Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, ilk buluşmada çocuklar ile velileriyle bir araya geldi. Kumbaraya kitap ve oyuncak atan Başkan Tatı, kumbaralara Bucalı çocukların desteğini beklediğini kaydetti.

Buca Belediyesi önünde ve Şirinyer Tansaş önüne kurulan kitap ve oyuncak kumbarasını test eden Başkan Ercan Tatı’yı Çalışır Anaokulu’nun minik öğrencileri yalnız bırakmadı.

Evlerde bulunan oyuncak ve okunabilir hikaye kitaplarının bir köşede durmayıp,  ihtiyaç sahipleriyle paylaşılmasını amaçladıklarını belirten Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, öncelikle iki kumbara ile ilk adımın atıldığını ilerleyen günlerde kumbara sayılarını arttırarak daha çok çocuğu mutlu etmeyi hedeflediklerinin de altını çizdi.

Buca Kent Konseyi Başkanı Rezzan Gedik, toplanan oyuncak ve çocukların okuyabileceği düzeydeki kitapların tasnif edileceğini ve ihtiyaç sahibi mahalleler ile paylaşılacağını kaydetti. Gedik, Bucalı yurttaşların özellikle küçük çocuklara yönelik kitapları kumbaraya atmasını istedi.