Geçen 28 Ekim'de, Buca 647/11 Sokak'ta 19.00 sıralarında meydana gelen olayda, biri kadın 2 terörist, resmi asayiş ekibine, devriye görevi yaptığı sırada tabancalı saldırıda bulundu. Cam kırıklarından dolayı bir polisin yaralandığı olaydan sonra, bir apartman boşluğunda üzerindeki koyu renk kıyafetleri çıkartıp altındaki başka renkteki kıyafetlerle kalan 2 şüpheli, Recep Ersayın İlkokulu önünde fark edildi. Kadın terörist kaçarken, erkek terörist ise ellerini havaya kaldırıp, uzman ekipler gelinceye kadar vakit kazanmak için 'canlı bombayım' diye bağırdı. Polisler de bunun üzerine yanına yaklaşmadıkları saldırgana silah doğrultup, elleri havada bekletti. Sokak aralarına doğru kaçmayı sürdüren kadın terörist ise kendisini takip eden polis memurunun yaklaşmaması için el bombasını fırlatarak patlattı. Polis memuru şarapnel parçalarıyla hafif yaralandı.

Eşkali 1.65 boylarında, sarışın, kıvırcık saçlı, beyaz tenli olarak bildirilen kadın terörist, tüm aramalara rağmen bulunamadı. Tutuklanan D.A. ile kadın teröristin, 25 Temmuz'da Ak Parti Karşıyaka ilçe binası ile geçen 11 Ağustos'ta Çamdibi Polis Merkezi Amirliği ve MHP Çamdibi irtibat bürosunun bombalanması eylemlerini yaptığı saptanmıştı.

TERÖRİSTLERİN EVİ 5 AY SONRA BULUNDU

Silahlı saldırıdan sonra polis, teröristlerin kullandığı evi bulmak için çalışma yaptı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin, ortaklaşa çalışması sonrasında teröristlerin kullandığı evin adresi tespit edildi. Boş durumdaki evde yapılan incelemede, yaklaşık 400 gram plastik patlayıcı, 12 kilogram amonyum nitrat ile kalaşnikof tüfek ele geçirildi. Patlayıcı ve diğer malzemeler, incelenmek üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Olaydan sonra kaçan kadın teröristin ise istihbari çalışmalardan elde edilen bilgilere göre, kenti terk ettiği ancak Türkiye'nin her iline bilgilerinin ulaştırıldığı, yakalama çalışmalarının sürdüğü açıklandı.