Buca Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nilüfer Durdu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün günümüze kadar nasıl geldiğini anlattı. Buca Kent Konseyi üyelerinin sergilediği tiyatro oyunu isebüyük beğeni kazandı.

Bir değil hergün


Geceye ellerinde karanfillerle gelen Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, çiçek dağıttı ve kadın misafirlerin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutladı. Başkan Ercan Tatı, "Kadınlarımızı sadece yılda bir gün olan 8 Mart'ta değil, her zaman hatırlamalı ve onların yanında olmalıyız" dedi.
Dünyanın kutladığı 8 Mart'ı ülkemizin en içten duygularla kutladığını, Türkiye'deki kadınların buna sahip çıktığını vurgulayan Tatı, şunları söyledi:
"Kurtuluş mücadelesini Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kadınlarımızla kazandık. Çünkü bizler gibi hiçbir millet kutsal bağımsızlık mücadelesi vermemiştir. Dünya da hiçbir kadın cephede savaşan askerine mermi taşırken çiğneyip geçtiği şehidin kocası, babası, amcası, dayısı,  kardeşi, oğlu olduğuna bakmadan cepheye taşımıştır. Bizler aslında Anaerkil bir toplumuz. Çünkü analarımızın hakkı hiçbir zaman ödenmez."