Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen seminere, Buca Belediyesi Başkan Yardımcısı Beril Özalp, Buca Belediyesi Çevre Komisyonu Başkanı Mahir Akbaş ve Çevre Komisyonu Üyesi Sabriye Özdemir, Buca Muhtarlar Derneği Başkanı Eşfak Yurdanur ve muhtarlar katıldı.

Çevre Koruma Müdürü Turgut Üzüm, bitkisel atık yağlar, ambalaj atıkları, katı ve sıvı atıkların doğaya verdiği zararlardan söz etti. Buca’da çevre bilinci oluşturulması ve katı ve sıvı atıkların geri dönüşüme kazandırılması için hep birlikte çalışmaları gerektiğini ve bunun için ilk olarak Bucalı muhtarlarla bir araya geldiklerini söyleyen Turgut Üzüm, daha sonra ise sivil toplum kuruluşları, mahalle temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler ile seminerlerin devam edeceğini belirtti. Buca’da, bitkisel atık yağlar, ambalaj atıkları, katı ve sıvı atıkların geri dönüşüme kazandırılabilmesinin önündeki en büyük sorunun atıkların ayrıştırılamaması olduğunu dile getiren Üzüm, Buca’da ilk etapta pilot mahalleler seçeceklerini ve atıkları ayrıştırarak geri dönüşüme kazandırmayı hedeflediklerini söyledi. Atık piller için muhtarlıklarda, iş yerlerinde, eczanelerde ve okullarda atık pil kumbaraları olduğunu belirten Üzüm, atık camların da geri dönüşüme kazandırılabilmesi için protokol anlaşması yapacaklarını ve bu protokol sayesinde atık cam kumbaralarının da Buca’nın tüm mahallelerinde yer alacağını söyledi. Kaçak atık alıcılarının da geri dönüşümün önündeki büyük engellerden olduğunu dile getiren Turgut Üzüm, kağıt toplayıcıları ile iş birliği yaparak atıkları tek elde toplayarak geri dönüşüme kazandırmayı hedeflediklerini belirtti.

Seminerin son bölümünde ise muhtarlar şikayet ve önerilerini dile getirdi. Seminer çevre kirliliğini önleme yollarının anlatıldığı belgesel gösterimi ile son buldu.