Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ile Buca Belediyesi ilçedeki deprem ve diğer felaketlerde izlenmesi gereken yol konusunda eğitim çalışmaları yapacak. AKUT Başkanı Nasuh Mahruki, geçmişte İzmir'deki okulların depreme dayanaklılığı konusunda büyük mücadeleler veren Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı'nın konu hakkındaki duyarlılığını bildiklerini belirtirken, ilçedeki eğitim çalışmalarında ortak hareket edeceklerini söyledi.

AKUT İzmir Ekip Lideri Ömer Karaca ile birlikte Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı'yı ziyaret eden Nasuh Mahruki, halkın deprem ve diğer felaketlere karşı eğitiminin önemine değindi. Deprem riski de dikkate alınarak kentsel yenilemenin önemine değinen Mahruki, "Bu çalışmalar bir kent bütçesini zorlayan sanırlarda olabiliyor. Dolayısıyla yerel yönetimler bu konularda ekonomik olarak zorlanabiliyor. Devletin genel bütçesinden de destek alarak deprem riski olan kent parçalarının yenilenmesi kaçınılmaz" diye konuştu.


Buca'daki risk nedir?


Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, İl Genel Meclisi üyeliği döneminde İzmir'deki depreme dayanamayacak düzeydeki okullarla ilgili yonun çalışmalar yaptığını belirtirken, kentteki kaçak yapılaşmaların da büyük sıkıntı yarattığını belirtti.

Buca'daki deprem riski haritasının çıkarılması konusunda çalışma yapılacağını da belirten Başkan Ercan Tatı, bu çalışmanın sonunda halkın felaket anında kullanabileceği yeni binalar planlanacağını ifade etti.

AKUT ile birlikte olası felaket öncesi ve sonrasında halkın yapması gerekenleri içeren kitapçıklar da dağıtacaklarını ifade eden Başkan Tatı, "Deprem İzmir'in önemli bir gerçeği. Bunu bilerek adımlarımızı atmak zorundayız" dedi.