Adem Sarıkaya - Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'ın da ikamet ettiği Alsancak 1383 Sokak'ın sakinleri en ufak yağmurda bile sokaklarını su basmasından şikayetçi. Özellikle zemin katlarda ikamet eden vatandaşlar ve dükkan sahipleri her yağan yağmurda endişeye kapıldıklarını belirtirken tıkalı mazgallardan yayılan koku ise çevre sokakları da etkisi altına almış durumda. Konuyla ilgili şikayetlerini belediyenin yetkili makamlarına defalarca iletmelerine rağmen hala bir çözüm bulunmadığından şikayet eden sokak sakinleri, 2012 yazı sonunda boruların değiştirlmesine rağmen yıllardır süren bu soruna bir çözüm bulunamadığını ifade ediyor. Yetersiz olan logarların çamurdan devamlı tıkandığını ve kendi çabalarıyla açtıklarını vurgulayan mahalle sakinleri, yayılan koku karşısında ise ellerinde herhangi bir çözüm yolu bulunmadığını söylüyor. Olayla ilgili görüşlerini almaya çalıştığımız Büyükşehir Belediyesi'nin  Su ve Kanalizasyon İdaresi telefonlarına cevap vermezken, boruları döşeyen yüklenici firma ise sorunun nereden kaynaklandığıyla ilgili sorularımızı cevaplamadı. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ise şu anda Paris gezisinde olduğundan dolayı konuştuğumuz basın danışmanı Işık Teoman, kendilerinin yapabilecekleri bir faaliyet olmadığını, konuyla ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi'nin yetkili makamlarının ilgilenmesi gerektiğini bildirdi.    

"Telefonlara cevap vermediler"

Konuyla ilgili gazetemize konuşan mahalle sakinlerinden Hüseyin Alkan, 3 seneden bu yana 1383 Sokak'ta ikamet ettiğine değinerek, 3 yıl içinde 4 defa evinin yağmur suyu ve kanalizasyon atığı içinde kaldığını belirtti. İnşaat şirketinin yaz sonunda sokaktaki kanalizasyon borularını değiştirdiğini ancak bunun da çözüm olmadığını dile getiren Alkan, "Sokak olarak imza topladık ve yetkili makamlara ilettik. Her yağmur yağdığında adeta diken üstünde oturuyoruz. Tuvaletlerdeki yer sifonlarından adeta su kaynıyor, tuvaletlerden kanalizasyon atığıyla karışık su çıkıyor. Telefonla defalarca aradım, açıp bakacağız dediler ama sonra kimse gelmedi. Bir daha aradığımda ise telefonlara cevap vermediler. Büyükşehir Belediyesi'nin yekili kurumları önce sokağın başına büz getirip koydular ama sonra büzleri döşemeden tekrar kaldırıp gittiler" dedi.

"İşaretledikleriyle kaldılar"

Sokaktaki Efem Apartmanı Yöneticisi Hasan Erçayhan ise İzmir'in en gözde semtlerinden biri olan Alsancak'ta ve Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'ın da yaşadığı sokakta hala bu sorunla boğuşmak zorunda kaldıklarına bir anlam veremediğini söyledi. Defalarca yetkili makamlara konuyu iletmelerine rağmen soruna bir türlü çözüm bulunmayışı karşısında ne yapmaları gerektiğini şaşırdıklarını dile getiren Erçayhan, "Ekipler önce gelip tıkalı yerleri açmak için sokağın belli yerlerine işaretlediler. Daha sonra da ne gelen oldu, ne giden. İşaretledikleriyle kaldılar. İki de bir su basan sokakla ve yerlerle mi uğraşalım, yoksa mazgallardan gelen kokuyla mı? Bu işe artık bir an önce bir çözüm bulunmalı" diye konuştu.

"Kimi kime şikayet edeceğiz?"

Sokaktaki mağazalardan birinin müdürlüğünü yürüten Nazlı Çetin ise sokaktaki mazgal kokusuna tepki göstererek "Bir tuvalet bu kadar kokmaz. İnsanlar sokaktan geçerken burnunu kıvırıyor, bizse burada çalışıyoruz. Kimi kime şikayet edeceğimizi şaşırdık. Kime desek başka birini gösteriyor" dedi.