Gediz Üniversitesi, İzmir Seyrek'teki kampüsüyle müthiş yankı uyandırdı. Sıradışı mimarisi, yeşil alan düzenlemeleri, modern eğitim mekanları ve sosyal donatılarıyla daha ilk adımda konukları büyülüyor. Gelen bir kez daha geliyor, özellikle hafta sonları kampüs tıklım tıklım doluyor. Görevliler onlara eşlik ediyor, bilgi verip sorularını yanıtlıyor.

Başta, üniversiteye hazırlanan lise son sınıf öğrencileri olmak üzere eğitimciler ve anne-babalar Gediz Üniversitesi'nin yerinde görmek istiyor. Ziyaretçiler arasında İzmir ve Ege illerinin yanı sıra Türkiye'nin dört bir yanından hatta yurtdışından misafirler de eklenince, rekor sayıya ulaşıldı.

Yılbaşından bu yana yaklaşık 15 bin kişi, kampüsü gezdi. 23 Nisan'da ise adeta rekor kırıldı, çoğu lise öğrencisi bin 500'e yakın konuk, merak ettikleri Gediz Üniversitesi'yle tanışma fırsatı yakaladı. Ziyaretçi defterinde her geçen gün artan sayının, yaz başına kadar 20 bini aşması bekleniyor.

Mütevelli Heyeti Başkanı Abdullah Kavuk, Gediz'in açılır açılmaz Ege ve Akdeniz'de neden en çok tercih edilen vakıf üniversitesi olduğunu, bu ilginin anlatmaya yettiğini ifade ediyor. Kavuk, Gediz'i kurarken çıtayı hep yukarıda tutuklarını, hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarını dile getiriyor, şunları söylüyor:


Kentin yeni simgesi


"Bunları yaparken tek beklentimiz; toplumun gönlünü kazanmak, ülkemize ve insanlığa da aydınlık gençler, yeni bilim insanları kazandırmaktı. İzmir'in yeni cazibe merkezi ve simge eserlerinden biri konumuna ulaşan kampüsümüzü ziyaret etmek için gençlerin akın akın geldiğini görünce, ne kadar doğru bir iş yaptığımızı daha iyi anlıyoruz. Bu ilgi bizim için büyük bir mutluluk ve gurur kaynağı. Gediz Üniversitesi, her yönden farklı olacak, her sene daha iyi noktaya ulaşacak. Toplumun bize gösterdiği bu yakınlık bunun en güzel habercisi."