İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin İzmir Konsolosluğu’nu ziyaret ederek Ada halkına başsağlığı mesajlarını iletti.  Duygularını Konsolos Uğur Umar’la paylaşan Başkan Aziz Kocaoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, Türk dünyasının yeri doldurulmayacak bir dava adamını kaybettiğini belirterek, “İnşallah geriden gelenler, onun yaktığı meşaleyi taşır ve bu davayı onun ilkeleri doğrultusunda savunurlar” diye konuştu.

Konsolos Uğur Umar ise Başkan Aziz Kocaoğlu’na ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, “Rauf Denktaş, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni kurarak Ada’da Türk milletinin varlığını ispatladı. Bizim için en büyük miras budur. Tüm Türk dünyasının başı sağolsun” dedi. Ziyarette Başkan Kocaoğlu’na, Konak Belediyesi eski Başkanı ve Büyükşehir Başkanlık Danışmanı Muzaffer Tunçağ da eşlik etti.

 
Taziye defterini imzaladı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ziyaretinde Konsolosluk tarafından Rauf Denktaş anısına açılan taziye defterine ise şunları yazdı:

“Yaşamınız boyunca sürdürdüğünüz mücadele, bir millet ve bir devlet yarattı. Ne mutlu size! Siz sadece cumhurbaşkanı değil, devlet kuran bir büyük lidersiniz. Davadaki haklılığınız ve izlediğiniz politikaların yüceliği ve doğruluğu, yaşamınız devam ederken ispatlandı. Sizden çok şey öğrendik büyük lider. İzmirli hemşehrilerimiz adına size minnet ve şükran duygularımızı sunuyor, mekânınızın cennet olmasını diliyoruz. Nur içinde yatın. Aziz hatıranız önünde saygıyla ve hürmetle eğiliyorum. Minnettarız.”