Peş peşe hizmete açtığı yaya geçitleri, Büyük Çiğli-Harmandalı Karayolu alt geçitleri ve Ulukent Köprülü kavşağı ile kentin Çanakkale yönünde “kesintisiz ulaşım” için çok önemli adımlar atan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Anadolu Caddesi’nde yine bu amaç için projelendirdiği Evka 5 Katlı Kavşağı’nı tamamladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Fransa’ya gerçekleştirdiği EXPO seyahati nedeniyle, dev kavşağın resmi açılış töreni 4 Mayıs 2013 Cumartesi günü saat 11.00’e bırakıldı. Ancak kavşak, Başkan Kocaoğlu’nun talimatıyla törenden önce kullanıma açıldı.

Evka 5 Katlı Kavşağı için 26 milyon liranın üzerinde kamulaştırma bedeli ödeyen İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapım, asfaltlama, çevre düzenlemesi ve yeşillendirme çalışmaları ile birlikte toplam maliyeti 48 milyon TL’yi buldu.

Artık beklemeyecekler

Anadolu Caddesi üzerindeki bu yeni kavşak sayesinde Evka 5’ten gelen araçlar Ata Sanayi Sitesi ve Organize Sanayi Bölgesi’ne, Anadolu Caddesi ve raylı sistemi kesmeden kavşak üzerinden geçiş yapabiliyor. Yine Evka 5 ve Organize Sanayi Bölgesi’nden gelen araçlar, Aliağa ve kent merkezi istikametine Anadolu Caddesi’ni kesmeden geçebiliyor.

Bölgedeki ulaşımı rahatlatan kavşağın kullanılmaya başlaması ile birlikte ESHOT Genel Müdürlüğü de bazı hatlara ait güzergahları değiştirdi. 346, 446, 546 ve 810 No’lu hatların güzergahları, yapımı tamamlanan yonca kavşağı kullanacak şekilde yeniden düzenlendi.