30 Ekim'de Seferihisar ilçesi açıklarında meydana gelen depremin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binası'nın da güvenlik nedeniyle tahliyesine karar verildi. Binada hizmet veren birimlere ait mobilya, ofis malzemeleri, elektronik eşya ile arşiv ve evrakın yeni çalışma alanlarına taşınma işlemi başladı. Taşınma işlemi öncesinde binadaki tüm eşyalar tek tek paketlenerek kodlandı ve birimlerin bundan sonra faaliyet göstereceği Kültürpark holleri, Egemenlik Evi, Oğuzlar Ek Hizmet Binası, İtfaiye ve Zabıta dairelerinin hizmet alanlarına taşınması sağlandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri taşınma sürecinin ay sonuna kadar devam edeceğini bildirdi.

38 yıl hizmet verdi

İzmir Büyükşehir Ana Hizmet Binası'nın projeleri 1966 yılında açılan “Mimari Proje Yarışması” sonucu elde edildi. Binanın inşaatı 1968 yılında başladı ancak 1982 yılında açılışı yapıldı. 30 Ekim'de meydana gelen depremin ardından kullanılmayan binada yapılan teknik incelemeler sonucu az-orta hasarlı olduğu yönünde rapor çıktı ve binanın güçlendirilerek kullanılması önerildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer 27 Kasım’da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda güçlendirmeyi tercih etmediklerini belirterek "Belediye Ana Hizmet Binası'nı yıkıp yerine Hükümet Konağı ile bütünleşen sembolik bir başkanlık ve meclis binası yaparak kalan alanı Atatürk Meydanı'na katacağız. İzmir'e ve İzmirlilere hayırlı olsun. Umarım Konak&r squo;taki diğer kamu kurumlarına da örnek olur" açıklamasını yapmıştı.

Sağlıkçılar için 10 özel servis

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentteki kamu hastanelerinde görev yapan sağlık çalışanlarına özel otobüs servislerinin sayısını 6’dan 10’a çıkardı. Yalnızca sağlık çalışanlarının yararlanabildiği otobüsler, hastanelere özel güzergâhlarda, personelin vardiya saatlerine uygun olarak sefer yapıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, pandemiyle mücadelenin en ön safında yer alan sağlık çalışanlarına özel planladığı servislerin sayısını 6’dan 10’a çıkardı. Kentteki kamu hastanelerinin vardiya saatlerine göre programlanan araçlar, belirlenen güzergâhlarda karşılıklı olarak sefer yapıyor.