İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türk futbolunun önemli kulüplerinden Altınordu’nun 90. kuruluş yılı kutlamalarına katıldı. Cumhuriyet’le yaşıt olan kulübün Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlediği törende, Başkan Kocaoğlu’na kulübe yaptığı desteklerden dolayı bir teşekkür plaketi verildi. 

Tören, kulübün kuruluş tarihi olan 1923’ü simgeleyen saat 19.23’teki havai fişek gösterisi ile başladı. Altınordu Spor Kulübü Derneği Başkanı Salih Mertan, Altınordu’nun Türk futboluna yıllarca başarıyla hizmet etmesinden gurur duyduklarını belirtti. Altınordu Futbol Yatırım A.Ş. Başkan Vekili İbrahim Görücüoğlu ise Altınordu’nun İzmir futbol geçmişinde olduğu gibi geleceğinde de çok önemli bir yer tuttuğuna işaret etti.

Altınordu’yu kuran, bugünlere getiren ve camianın elinden tutup yürümesi için yola çıkanlara şükranlarını sunan Başkan Aziz Kocaoğlu, “Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak, yasal zeminde, olanaklarımız çerçevesinde ve gücümüz yettiğince sizlere her türlü desteği vermek üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu yıl spor bütçesinden tasarruf ettiğimiz 4.5 milyon liralık fonu, futbol kulüplerimize tahsis edeceğiz” dedi.

Altınordu Futbol Yatırım A.Ş. Başkan Vekili İbrahim Görücüoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’a Altınordu’ya verdikleri katkılardan dolayı birer teşekkür plaketi verdi. Kulüpte forma giyen en yaşlı futbolculardan 92 yaşındaki Matteo Vitali ile 90 yaşındaki Memduh Gezer’in anı ödülü aldığı gecede, efsane futbolcu Sait Altınordu’nun eşi Ayhan Altınordu’ya onur plaketini ise Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu takdim etti. Gecenin sonunda, törene katılanlar 90.yıl kutlama pastasını hep birlikte kesti.

 
İzmir futboluna 4.5 milyon liralık “can suyu”

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Meclis’te aldığı kararla, liglerde yer alan İzmir spor kulüpleri derneklerinin amatör futbol branşlarına 4.5 milyon liralık destekte bulunacak. Dağıtılacak miktarların kulüplerin bulunduğu lige göre belirlendiğini kaydeden Büyükşehir yetkilileri, bu fondan Karşıyaka ve Bucaspor’a 1’er milyon lira; Altınordu, Göztepe ve Altay’a 500’er bin lira; Menemen Belediyespor, Bergama Belediyespor ve Balçova Belediyespor’a 200’er bin lira; İzmirspor, Yeni Bornova, Yeşilova ve Torbalı’ya da 100’er bin lira verileceğini bildirdi.