Nilüfer Hatun Kreş ve Anaokulu’nda Uzman Dr. Semra Öke tarafından gerçekleştirilen ilk eğitime İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu, İZELMAN Genel Müdürü Hüseyin Kırmızı ve Eşrefpaşa Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Bora İrer de katıldı.  Eğitim öncesi minik öğrencilere kendisini tanıtan Türkegül Kocaoğlu, emekli çocuk hastalıkları uzmanı olduğunu hatırlatarak, “Bu nedenle çocuklarımız ve kadınlarımızla ilgili konularda çok ilgiliyim ve elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Bu etkinliği duydum ve koşarak geldim. Sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyum” şeklinde konuştu.

Genel Müdür Hüseyin Kırmızı da Eşrefpaşa Hastanesi ile İZELMAN’ın ortaklaşa yürüttüğü etkinliği sık sık tekrarlayacaklarını söyledi ve bu bilinçlendirme çalışmasında kendilerini yalnız bırakmadıkları için velilere teşekkür etti.   

Hazırladıkları diş kostümleri ile tiyatro gösterisi yapan ve şiir okuyan minikler, eğitim sırasında da ağız ve diş sağlığı konusundaki bilgileri ve verdikleri ilginç cevaplarla büyüklerini şaşırttılar.