Konak'ta minik başkanlar koltuğa oturdu | büyük hayaller paylaşıldı Konak'ta minik başkanlar koltuğa oturdu | büyük hayaller paylaşıldı
İzmir'de geçmiş uygarlıklara ait kültürel ve mekansal mirasa hak ettiği saygının gösterilmesi ve tarihi yapıların korunmasını teşvik amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen "Tarihe Saygı / Yerel Koruma Ödülleri" için başvurular başladı. Son başvuru tarihinin 20 Ağustos 2010 olduğu yarışmaya, tarihi mirasa sahip çıkan, koruyarak yaşatan ve bu alanda emeği bulunan tüm İzmirliler katılabilecek.
Yarışmada, 'Kentli İzmirli', 'Basit Onarım', 'Özgün İşlevin Korunduğu Esaslı Onarım', 'Özgün İşlevin Değiştirildiği Esaslı Onarım', 'Emek', 'Arkeolojik Sit Alanlarındaki Ören Yerlerinde Kültür ve Tabiat Varlıklarının Korunması ve Sergilenmesine Yönelik Başarılı Mekanların Oluşturulması', 'Kentsel Sit Alanlarında Yer Alan Yeni Yapılar İçin Başarılı Uygulama' ve 'Katkı' dallarında ödüller verilecek.
Jüri toplantısının 20-24 Eylül 2010 tarihleri arasında gerçekleştirileceği yarışmanın sonuçları, 27 Eylül 2010 tarihinde açıklanacak. Kazananlar ödüllerini, düzenlenecek ödül töreni ile alacak.

Başvuru adresleri
Tarihe Saygı / Yerel Koruma Ödülleri Yarışması'na başvurmak isteyenler, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin " http://www.izmir.bel.tr/tarihesaygi " adresine girerek form doldurabilecek ya da İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarihsel Çevre ve Kültür Varlıkları Müdürlüğü (5.Kat No:522) adresine şahsen müracaat edebilecek.
Katılımcılar, yarışmayla ilgili olarak 232-293 16 13 numaralı telefondan ya da "[email protected] " adresine başvurarak bilgi alabilecek.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarihe Saygı / Yerel Koruma Ödülleri Yarışması'nın Asil Seçici Kurul üyeleri şu isimlerden oluşuyor:
Prof. Dr. Gül Asatekin, Doç. Dr. Sibel Ecemiş Kılıç, Doç. Dr. Gülriz Kozbe, Yrd. Doç. Dr. Zeynep Aktüre, Yard. Doç. Dr. Tolga Çilingir, Yrd. Doç. Dr. Yekta Demiralp, Y.Mimar Tamer Pakben.
Yedek Seçici Kurul üyeleri, Yrd. Doç. Dr. Koray Velibeyoğlu, Öğr. Gör. Dr. Deniz Güner, Öğr. Gör. Dr. Sevinç Gmk Gürhan.