Esin Gençel- İzmir siyasetinin önemli isimlerinden Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı CHP'li Yüksel Çakmur, ön seçim isteyen CHP'nin tabanı ile bir araya geldi. İlk toplantısını Karşıyaka'da yapan Çakmur, yaptığı konuşmada hem Hükümet'e yüklendi hem de CHP'ye önemli mesajlar verdi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun son İzmir ziyaretinde Swiss Otel'de ilçe başkanlarıyla yaptığı toplantıda sarf ettiği 'Hastalıklı bir üye yapımız var' sözlerini hatırlatan Çakmur, Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. Konuşmasının başında iktidarı sert sözlerle eleştiren Çakmur, "Zenginlik ve gerçek demokrasiyi vadettiler. Siyasi İslamı iktidara getirdiler. İslamın içine vahşi kapitalizmi soktular. Yandaşlarını zengin ettiler. Ama halk fakirleşiyor. Borç batağında bir halk var. Ekonomik yönden güçsüz bırakıp kendilerine muhtaç bırakıyorlar. İşçiye memura çiftçiye köylüye tazyikli su sıkıyorlar. Örgütlenme, ifade özgürlüğünü asla kabul etmiyorlar. Tenkit eden kim varsa önce copluyorlar. Suriye'de gaz var diyorlar. Asıl Türkiye'de gaz var. İnsanları boğuyorlar. Bilsinler ki bu zalimlik düzen sürmeyecek. Halkımız yiğit halktır. Baş eğmez boyun bükmez. Bu zalimlerin hakkından nasıl gelineceğini bütün dünya görecek. Bizim tezimiz olmalı. Onlar ne diyecek diye beklememeliyiz. Büyük oyunlar oynanıyor. CHP'liler el birliğiyle akılcı yolda yürümeliler. Ben inanıyorum ki CHP demokrasiyi ve özgürlüğü bir avuç zalime bırakmayacak" diye konuştu.

İktidar olamaz

Konuşmasını CHP'yi eleştirerek devam eden Çakmur, "Tüzüğümüzde ikinci maddede 'hukukun üstünlüğüne insan haklarına dayalı çağdaş uygar katılımcı çoğulcu bir demokrasi anlayışını halkça düzen kurmak için temel yapacağız' diyor. Tüzüğe madem bunu yazdınız neden uygulamıyorsunuz. İktidar muhalefeti eziyor. Partilerde de muhalefet eziliyor, dinlenmiyor, kulak asılmıyor. Yukarıdakiler tabandaki sesi duymuyor. Eğri oturup, doğru konuşalım. Partideki tepedeki kadrolar kendi kendilerini tayin ettikten sonra belediye başkanlarını atıyorlar. Bunun adı demokrasi değil anti demokrasidir. Bugünün iktidarına demokrasiyi yok ediyorsun derken bizim içimizdeki demokrasiyi de yargılamak lazım. CHP içinde taviz vermeden genel başkanlık sultası yıkılmadan, oligarşi CHP'nin içinde tuzla buz edilmeden bu parti iktidar olamaz" dedi.

Halkı hor görmeyin


Üyelerin ön seçim istediklerini belirten Çakmur, "Tabanda demokrasi isteği var. Bunu duyuyorum. 'Anket koyacağız, eğilim yoklaması yapacağız' diyorlar. Beyler siz bizle alay mı ediyorsunuz. Kişisel olarak reddediyorum. Ön seçim yapılmayacakmış. Ön seçim benzeri ön seçim demek akıl karıştırmaktır. Yanına anketi koyarsanız işi iyice sulandırırsınız. Koyacaksınız sandığı, genel başkanlar dahil halkın önüne çıkın. Bu halkı hor görmeyin" diye konuştu.

Solu birleştirelim

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun son İzmir ziyaretinde Swiss Otel'de ilçe başkanlarıyla yaptığı toplantıda sarf ettiği 'Hastalıklı bir üye yapımız var' sözlerini de eleştiren Çakmur, "Belediye başkanları üye kaydediyor işte o yüzden 'hasta yapı var'. Örgütü suçluyorsunuz. Bu örgütün siz neresindesiniz başındasınız. Genel Başkan vahim bir hata içinde. Eğer ön seçim olmazsa büyük yanlışlık yapılır. Bu örgüte kimse hasta diyemez. Hastaysa bu örgüt nasıl gidecek halktan oy isteyecek. Lütfen sandığı koyun bütün kayıtlı üyeler sandığa gitsin Karşıyaka'da, Buca'da, Çiğli'de, Büyükşehir'de kimi görmek istiyorsa oy atsın. Solu birleştirelim. İktidar solda, bütünleşmenin temellerini atmalıyız" dedi.