Kentte müteahitlik yapan Bahattin Saraç, yaklaşık 2.5 yıl önce belediyeden aldığı izinle Gültepe Semti'nde, 6 katlı inşaata başladı. İmar planlarında ve kadastroda yol görünen bölüme de apartmanın otopark girişini verdi. 6 ay önce apartmanın inşaatını tamamlayan Bahattin Saraç, dairelerine taşınan ev sahiplerine oturma izni alabilmek için Konak Belediyesi'ne başvurdu.

EK BÖLÜM YIKILAMADI

Belediye ekiplerinin adresteki incelemesinde, imar planlarında yol olarak görünen bölüme apartmanın otopark girişinin yapıldığı, ancak önünün Osmanpaşa Camii'nin yanındaki ek bina tarafından kapatıldığı tespit edildi. Belediye yetkilileri, bu gerekçeyle, apartmana ruhsat vermedi. Yol üzerine kaçak olarak yapılan cami misafirhanesi için 2009 yılında yıkım kararı alındığını öğrenen Saraç, belediyeye başvurdu. Ancak karar belediye ekiplerince, iki kez gün verilmesine rağmen, mahalle sakinlerinin, 'camimiz, Kuran kursumuz yıkılıyor' itirazları üzerine gerçekleştirilemedi. Yıkımın olmamasından dolayı yeni yapılan apartmana ruhsat da verilmedi, yanına yapılması planlanan inşaatlar da başlayamadı. Yıkım kararının biran önce uygulanmasını beklediğini söyleyen Bahattin Saraç, Konak Belediye Başkanı CHP'li Sema Pekdaş'ın kendisine "İsmimin cami yıkan başkan olarak anılmasını istemiyorum" dediğini iddia etti.

Ancak hem kendisinin hem de ev sahiplerinin mağdur olduğunu ifade eden Bahattin Saraç, "Ekipler iki kez yıkımı erteledi. Şimdi yeni bir gün verdiler. Burası sonradan camiye ilave edilmiş olan, ancak camiyle ilgili olmayan bir bina. İçinde oturanlar vardı, inşaata başladıktan sonra taşındılar. Şimdi burası boş, ama nedense Kuran kursu gibi gösteriliyor. Belediye ekipleri de bu nedenle geri çekiliyor" dedi.

DAİRE TEKLİF ETTİM

Kendisinin cami derneğine bir daire vermeyi de kabul ettiğini söyleyen Bahattin Saraç, "Cami derneğine 1+1 daire vermek istedim. Onlar ara kat istedi. Bunun üzerine iç inşaatını yapmadan vermeyi kabul ettim. Onlar da buna itiraz etti. Burası böylece kaldı. Mağduriyetimiz haklı olmama rağmen nasıl giderilecek? Dava açsam en az bir yıl sürecek, bu arada yol olmadığı için kanalizasyon da yapılamıyor bu nedenle diğer iki inşaatımız da başlamadı" dedi.

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, konuyla ilgili açıklama yapmak istemediğini belirtti.