Bölge halkının talepleri doğrultusunda Bornova Belediyesi'nin yatırım planları arasında yer alan Çamkule Pazaryeri'nin inşaatı bitti. Temel atma töreni geçen Mart ayında coşkulu görüntülere sahne olan pazaryeri açılışa hazır hale geldi. Çamkule Mahallesi başta olmak üzere bölgede yaşayan vatandaşlar pazar alışverişlerini modern koşullarda yapabilecek.

 
Yakında açılacak

Altındağ'ın en üst bölgesinde bulunan Çamkule Mahallesi sakinlerinin en büyük isteğinin pazaryeri olduğunu hatırlatan Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, projeyi bitirme aşamasına getirmiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Göreve geldiği 2009 yılında ve yatırım planlarında ilk pazaryerini Çamkule'de açmayı planladıklarını ve bunu gönülden istediğini ifade eden Başkan Sındır, “Ancak bizden kaynaklanmayan nedenlerle olmadı, bugünlere kaldı. Yer konusunda sıkıntılar yaşandı. Plan değişiklerine gidilmek durumunda kaldık. Sorunlar çözülür çözülmez ihalesine çıkarak çalışmaları hemen başlattık ve kısa sürede bitirdik. Pek yakında pazaryerimizin açılışını coşku içerisinde hep birlikte yapacağız. Bölge halkı artık yağmurda, çamurda uzaktaki pazarlara gitmek zorunda kalmayacak. Hem de daha nitelikli, daha hijyenik, daha rahat koşullarda alışveriş etme imkanı bulacak'' diye konuştu.

3 bin 647 metrekarelik alanda 1 milyon 378 bin TL maliyetle inşa edilen Çamkule Mahallesi Pazaryeri, 225 tezgah kapasitesine sahip. 2009 yılından bugüne EVKA-4, Işıkkent, Pınarbaşı, Doğanlar ve Mevlana Kapalı Pazaryerlerini bitiren Bornova Belediyesi, Çamkule, EVKA 3 ve Merkez Pazaryerlerinin çalışmalarını eş zamanlı olarak yürüttü.