Ali Budak- TRT İzmir Müdürlüğü, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Basın Yayın ve Enformasyon İzmir İl Müdürlüğü işbirliğiyle Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Konferans Salonunda 'Etkili İletişim ve Diksiyon' konulu seminer düzenlendi. Seminerde TRT İzmir Radyosu Spikeri Murat Can Canbay sunum gerçekleştirdi. TRT Spikeri Murat Can Canbay tarafından verilen eğitim ile katılımcıların etkili, akıllarda kalıcı sunuşlar organize etme ve gerçekleştirme becerisini edinebilmeleri ve sunum yaparken daha etkin olmaları hedeflendi. Katılımcıların da eğitim sırasındaki aktif katılımları ile topluluk önünde hem özel hem de iş hayatlarında doğru iletişim ve konuşma teknikleri konularında bilgi sahibi olmaları amaçlandı. Eğitim sırasında doğru nefes teknikleri, diksiyon, konuşma ve sahne kullanımı konuları işlendi.


'Eksikliklerimizi gidermeyi hedefliyoruz'


Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Konferans Salonunda 'Etkili İletişim ve Diksiyon' konulu seminer açılışında konuşan Basın Yayın ve Enformasyon İzmir İl Müdürü Mehmet Akseki, 'Kurum olarak burada iletişim fakültesi öğrencilerini, sahada çalışan basın mensuplarını ve lise seviyesindeki radyo, televizyon ve gazetecilik okuyan öğrencilerimizi buluşturduk. İletişim ve en önemlisi etkili ve doğru iletişim basın ve medya sektörünün de en çok dikkat etmesi gereken konudur. Bu seminerlerle eksikliklerimizi gidermeyi hedefliyoruz' diye konuştu.
Seminerde öğrencilere ve basın mensuplarına etkili iletişim ve diksiyon hakkında bilgiler veren TRT İzmir Radyosu Spikeri Murat Can Canbay, şunları söyledi: Kendinizi önemseyin. Adınızı söylerken üstüne basa basa söyleyin. İletişime geçtiğinizde tebessüm gönderin. Sadece gülümsemek bile çok kapı açıyor.


'Dilimize saygı gösterelim'


Türkçeye gereken saygının verilmediğini ancak gösterilmesi gerektiğinin de altını çizen Canbay, 'Dilimize saygı gösterin. Dilimiz yaşıyor. Yaşanan gelişmelerden tabii ki kaçamayız ama dilimizi de kısırlaştırmayalım. Günlük hayatta farkında olmadan ya da artık doğru kullanımın ne olduğunu bilmeden yanlış dil kullanımı yapılıyor. Lütfen biraz daha özen gösterelim' dedi.