Gezi protestoları sırasında polisin attığı gaz bombası kapsülüyle kafatasından yaralanan 16 yaşındaki Mustafa Ali Tonbul bir yandan sağlığına kavuşma mücadelesi verirken bir yandan da adına açılan sahte yardım hesaplarına direniyor.

Mustafa Ali Tonbul'un ailesi, çeşitli zorluklar yaşasa da herhangi bir yardım kampanyası talebinde bulunmadı. Ancak adlarına internet üzerinden hesap açılarak yardım kampanyası başlatıldı. Kampanyanın boşandığı eşi tarafından açıldığını öğrendiklerini belirten baba Mehmet Tonbul, şunları söyledi: "Bizim şu anda herhangi bir maddi desteğe ihtiyacımız yok. Bize yol gösterecek insanlar lazım. Şu an için önemli olan manevi destek. Bunu da İstanbul'daki arkadaşlarımızdan, gerek Bayraklı Belediye Başkanımız Hasan Karabağ'dan, gerekse milletvekillerimizden fazlasıyla görüyoruz. Bizim için aslolan oğlumuzun sağlığı." Oğlunun durumuyla ilgili bilgi veren Mehmet Tonbul şunları söyledi:
"Şu anda konuşma zorluğu çekiyor. Pek çok şeyi de hatırlamakta zorlanıyor. Çarpım tablosunu bile unuttu. Ancak yine de bir olayın başlangıcını anlattığımızda, gelişimini aktarabiliyor. Önümüzdeki hafta karnına bırakılan kafatasının bir bölümü, oradan alınarak yerine konacak. Bilinci yeniden devreye girecek ama bu bir süreç. O güçlü bir çocuk, bunları aşacağına inanıyorum."

Konsere gitmişti

Temmuz ayında çıkan Gezi Parkı olayları öncesinde konser için İstanbul'a giden Mustafa Ali Tonbul, arkadaşlarıyla buluşup eğlendikten sonra İstanbul Valiliği'nin Gezi Parkı açılışına izin verdiğini duyarak, açılışa katılmak istedi. Henüz parka gelmeden konser sonrası İstanbul Tarlabaşı'nda polisin müdahalesi arasında kalan Tonbul, yaşanan arbedede iddiaya göre, polisin gazlı müdahalesi karşısında kafasına aldığı 2 gaz fişeği darbesi sonrası yere yığıldı. Taksiyle Taksim İlkyardım Hastanesi'ne kaldırılan ve kalbi durmuş halde hastaneye yetiştirilen 16 yaşındaki Tonbul için 22 günlük yoğun bakım süreci yaşandı. Hayatta kalma mücadelesini kazanan Tonbul, bir süre sonra taburcu edilerek, İzmir-Bayraklı, Doğançay Mahallesi'ndeki evine getirildi. Kafasından alınan kemiğin daha hızlı iyileşmesini sağlamak için karnına dikildiği Tonbul, olay anını hatırlamıyor.

Karabağ destek oldu

Bayraklı Doğançay Mahallesi'nde babası, anneannesi ve dedesi ile birlikte yaşayan 16 yaşındaki lise öğrencisi Mustafa Ali Tonbul'a Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ da desteklerini esirgemiyor. Mustafa Ali'yi olay sonrası İstanbul'da da yalnız bırakmayarak ziyaret eden Karabağ, "Maddi, manevi yardımlar, Mustafa Ali sağlığına kavuşana kadar sürecek" dedi.