Esin Gençel- İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü katı atık bertaraf tesisinin Karşıyaka Yamanlar'da ortaya çıkmasının yankıları devam ediyor. Başta Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak'ın tepki gösterdiği bilimsel araştırmaları devam eden alan ile ilgili Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da dahil olurken Başkan Aziz Kocaoğlu'nun belediye meclis toplantısı öncesinde yapılan basına kapalı CHP grup toplantısında konuyla ilgili açıklamalar yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık ayı meclis toplantısı öncesi bir araya gelen CHP grubu, çöp sorunu ile ilgili sorun yaşadı. Meclise katılmayan ancak CHP Grup Toplantısı'na katılan Başkan Kocaoğlu ise hep çöp sorunu hem de adaylık süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kocaoğlu, grup toplantısında bazı meclis üyelerinin çöp tesisi ekseninde kendisine sitem etmesi ve 'bizi bilgilendirmiyorsunuz' demesi üzerine, "Bu konuda eksik değerlendirmeler yapılıyor. Çöp tesisinin yeri ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Yer için kesin karar verilmiş değil. Benim bu çöp için kendi belediye arazim yok. Ben bu çöpü ne yapacağım. ÇED raporu aldığım yere tesis yaparım. Karşı çıkan belediye başkanları kendi işine baksın. Herkes kendi yetkisini kullansın. Kimse merak etmesin. Asla koku olmayacak. Yüksek teknolojide yapacağız. Ben bilime karşı bir insan değilim. Bilim ne derse onu yapacağız. Eğer ÇED raporları olumlu gelirse o tesisi oraya yapacağız. Başka çarem yok" dediği ifade edildi.


Karar benim

Adaylık süreci ile ilgili de konuştuğu öğrenilen Kocaoğlu'nun "Aday olup olmayacağıma ben karar veririm. Kimseye sormam. Kimse telaş yapmasın. Aday olmasam da dünyanın sonu değil. Gerekirse benden sonra genç bir isim belediye başkanlığını yapar" dediği öğrenildi. Bazı meclis üyelerinin söz alarak, "Biz size güveniyoruz başkanım. Ancak halk bizi sıkıştırıyor. Sizin ağzınızdan duymak istiyor adaylığınızı" dedikleri öğrenildi.