Sebahat Çakıcı-Balık çiftlikleriyle ilgili olarak daha önce bir gol attıklarını belirten Soyer, 'ÇED raporunun iptalini sağladık. Onlarda bir gol attılar. ÇED raporuna rağmen çiftliği kurdular. İnanılır gibi değil ama burası Türkiye. Çiftlik şu anda faaliyette. Ortada bir rapor var, yapılamaz diyor, buna rağmen dinleyen yok. Biz tekrar hukuk sürecini başlattık. Tekrar bir gol atmayı çok istiyorum. Sonuna kadar uğraşacağım. Asla bırakmam. Yeri yanlış, Seferihisar geleceğini tarım ve turizmle şekillendirmeye çalışan bir ilçe. Su ürünleri sanayisinin Seferihisar'la buluşan bir yanı yok. Su ürünleri sanayisi  buraya zarar verir. Bu nedenle doğru bulmuyoruz' diye konuştu.

Yaz kış farkı

Seferihisar'ın yaz ve kış aylarındaki nüfüs farkının hizmet üretirken çok sıkıntı yarattığını aktaran Soyer, 'Bizim İller Bankası'ndan aldığımız kaynak 30 bin nüfusa göre. Norm kadro 30 bin nüfüsa göre. Uyduğumuz mevzuat 30 bin nüfüsa göre ama yazın öyle değil. Yaz aylarında, kadroda, mevzuatta ve bütçede sıkıntı yaşıyoruz. Aşmaya çalışıyoruz ama hep sıkıntı yaşıyoruz. Engel konuşmayı çok sevmiyorum ama 3 yıldır bir projemiz Çevre Bakanlığı'nda bekliyor. Hiçbir gerekçesi yok ve bizim için çok değerli bir proje. Bir İngiliz Atasözü 'bir işi yapmanın bir, yapmamanın bin yolu var' der. Yapmamak için mazeret bulmak çok kolay ama biz yapmak için çalışıyoruz' dedi.

Büyükşehir başkan adaylığı ile ilgili merak edilen sorulara da değinen Soyer, 'Ben şu anda yaptığım görevden çok memnunum. Seferihisar'ı çok seviyorum. Bunun bir nöbet olduğunu düşünüyorum. Gücüm yettiği kadar da nöbete devam edeceğim. Ben Türkiye ile ilgili söyleyecek sözlerim olduğunu düşünüyorum. Makamlar araçtır. Önemli olan hangi zeminde olursa olsun enerjinizi, zamanınızı, gücünüzü feda etmeye hazır olmaktır. Önemli olan yurtseverliğimizi korumaktır. Bu koltuk aşkı değil, yurtseverlik aşkıdır. O nedenle nerede görev yaptığımın çok da önemi yok. Projeciliğin çok doğru bir belediyecilik anlayışı olduğunu düşünmüyorum. Belediyecilik aslında projecilik değildir. Belediyecilik bir vizyon meselesidir. Hedef tanımlama işidir. Hedef tanımlarsınız, omurgayı doğru oluşturusunuz ve zaten buna uyumlu projeler kendiliğinden oluşur. Bugün projelerin sayısı tartışılıyor ve konuşuluyor. Önemli olan vizyon, hedef ve omurgadır. Seferihisar başka bir dünyanın mümkün olduğunu tüm dünyaya gösterecek. Bunu yaptığımız her şeyle, attığımız her adımla, daha çok demokrasiyle, daha çok şeffaflıkla ve katılımcılıkla  göstereceğiz. İçinde insanların keyifli yaşadığı bir şehir yaratmakla övüneceğiz ve bunun mümkün olduğunu göstereceğiz' diye konuştu.