Bir süredir basında yanlış şekilde yer alan haberler üzerine bir araya gelen Başkan Karabağ ve Yamanlar Alevi Kültür Merkezi yönetimi bir araya gelerek yaratılan kara bulutları ortadan kaldırdı. Önceki günlerde Alevi Bektaşi Dernekleri Federasyon Başkanı Haydar Olcay'ın da katılımıyla gerçekleştirilen basın toplantısında aksettirilen yanlış ifadeler de düzeltildi. Başkan Hasan Karabağ da yaptığı açıklamada "Bizim Cumhuriyet Halk Partili bir Belediye başkanı olarak en büyük güvencemiz Alevi toplumudur" diyerek son noktayı koydu.

Ziyaret sonrasında Yamanlar Alevi Kültür Merkezi üyeleri adına açıklama yapan Fahri Kaya şunları söyledi: "Belediyemiz ve Yamanlar Cemevi'nde basına yansıyan gerçek dışı haberler çıkmıştır. Dolayısıyla bizler Cemevi'nin üyeleri olarak birkaç gündür basında çıkan haberlerden rahatsız olduğumuz içi Cemevi Başkanımız'ın, Başkanımız Hasan Karabağ'ı ziyaret etmesi ve Belediye Başkanımız Karabağ'ın yapmış olduğu iade-i ziyaret sonrası iki tarafın da böyle bir şeyi söylemediği ortaya çıkmıştır. Günümüzde orta çağcı gericiliğin ayyuka çıktığı, kadın erkek eşitsizliğinin ileri sürüldüğü şu ortamda özellikle Aleviler'in dini siyasete karşı çıkmasına karşı çıkıldığı bir noktada böyle haberlerin çıkması herkesi üzmüştür. Özellikle Yamanlar Alevi kültür Merkezi dernek üyelerini çok üzmüştür. Bu anlamda biz Aleviler ve Cemevi üyeleri olarak Hasan Karabağ bizim kırmızı çizgimiz değildir. Başkanımızın her zaman yanındayız. Onunla omuz omuza bu dönemde seçimi almaya hazırız. Cemevi ille Bayraklı Belediyesi arasında hiçbir sorun yoktur. Buradan herkese duyurulur" diye konuştu.

Bizim en büyük güvencemiz Alevi toplumudur

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ önceki gün Cemevi dernek başkanın yapmış olduğu ziyarete iade-i ziyaret etmek için geldiğini kaydederek, "Uzaktan konuşulan yanlış laflar vardı. Aradaki insanların çıkarılıp net bir şekilde konuşulmasını sağladık. Şimdiye kadar böyle bir sorun yoktu. Bundan sonra da olmayacak. Bizim Cumhuriyet Halk Partili bir Belediye başkanı olarak en büyük güvencemiz Alevi toplumudur. Bizim Belediyemizde Türkiye'nin hiçbir belediyesinde olmadığı kadar Alevi yurttaşımız çalışmaya devam edecektir" dedi.