Çeşme’de 20 yıldır belediye başkanlığı görevini yürüten Faik Tütüncüoğlu, “Çeşme için projelerimiz var” temasıyla vaatlerde bulunan aday adaylarına teşekkür etti. Açıklanan projelerin birçoğu için belediyenin çok uzun süre önce harekete geçtiğini hatırlatan Başkan Tütüncüoğlu, “Belediye tarafından başladığımız, yürüttüğümüz, bakanlık onayı beklediği için henüz tamamlanamamış çalışmalarımız, aday adayları tarafından ‘Bizim bu projelerimiz çok iyi” mantığıyla açıklanıyor. İstemeden de olsa belediyenin yaptıklarını ve yapmakta olduğu çalıştığı şeyleri beğendiklerini açıklıyor ve işlerimizin tanıtımını yapıyorlar” diye konuştu.

 
Halkı yanıltıyorlar

Birçok aday adayının belediyeyi eleştirmeye çalışırken, en iyi ihtimalle bilgisizlikten Çeşme Belediyesi’nin yürürlükte olan, Ankara’dan onay bekleyen çalışmalarını, kendi projeleri gibi tanıttığını vurgulayan Tütüncüoğlu: “Halkı yanıltıyorlar. Özellikle Yıldız Burnu ve Çeşme merkezindeki stat, dillere sakız yapıldı. Bunların ikisi hakkında da belediyenin yürüttüğü çalışmalar var.  Stadı katlı otopark ve kent pazarı yapabilmek için 2006, ÇEŞTOB’un da proje ürettiği Yıldızburnu için de 2007’den beri mücadele ediyoruz. Defalarca resmi yazışmalar yaptık, tekrar tekrar talep ettik. Fakat Ankara önümüzü tıkıyor” şeklinde konuştu.

 
Takasa bile yanaşmadılar

Söylemlerde alanların “belediyeye ait olmasına rağmen, belediyenin harekete geçmediği” gibi art niyetli bir algı yaratılmaya çalışıldığını kaydeden Tütüncüoğlu, şöyle devam etti: “Bunun gibi düşünmeden, ‘Şunu yaparım’ dedikleri çoğu konuda, belediyenin ne yetkisi yok. Hatta bazı vaatler yasal bile değil. Ayağı yere basanlar da zaten bizim yapmakta olduğumuz şeyler. Bunlarda da harekete geçildi ama ‘yetki’ ve ‘devretme’ isteği reddediliyor. Eski ve kent merkezine sıkışmış stada karşılık bakanlığa, teknolojinin tüm imkanlarından faydalanılan iki adet tam donanımlı stat yapmayı ve devretmeyi teklif ettik. Ona bile ‘hayır’ dediler.”

 
Tenezzül etmediler

Sakız ağaçları ve koyununu geliştirmeye dair faaliyetlerinin de sağlamakta olduğu başarıları vurgulayan Başkan Tütüncüoğlu, “Üreticilikteki alışılmışlıkların on yıllar önce yok olma tehlikesi yaşattığı, değerlerimizi gündeme taşıdık. Fakat bazı kişiler; bunu, ‘yeni bir fikir’ gibi ortaya atıyor. Sakız koyununda yaptıklarımız da gelişme de ortada. Sakız ağacında ise yapılan toplantıdan haberdar olduğunu itiraf ediyor; bizi, herkese açık olduğu halde katılmaya tenezzül bile etmedikleri toplantıdan alıntıyla kötülemeye çalışıyorlar. Fakat toplantıda da konuşulan ne Çiftlik’te sakız ağacı dikmeyen evlere oturma raporu vermediğimizden, elektrik-su bağlanmadığından ne de sakız deneme koruluğundan bahsediyorlar.” diye konuştu.

 
Termal çözümler


Çeşme’nin kış turizmi ve aday adaylarının ortaya sunduğu “termal çözüm” için de uzun yıllardır yürütülen uğraşı ve yaşanan olumlu gelişmeleri hatırlatan Tütüncüoğlu, şöyle devam etti: “İlçede geçen yıllara göre kış aylarındaki geceleme artışı da bir zamanlar açık dükkan olmayan çarşıda gerçekleşen değişim de ortada. Otellerin hepsine termal su ulaştırdık. 8 yıldır süren mücadelemiz sonucu başarıya ulaştırdığımız Ilıca’daki Termal Tedavi ve Kür Merkezi de sonuçlanmak üzere. İlk ihalesi yapıldı bile. İlk çıkılan ihale, faydalı bulmadığımız talepler, değişikliklere izin vermediğimiz ve dik durduğumuz için sonuçlanmadı. İkinci ihalenin çalışmaları ise şimdiden başladı. Yarım kalmış en büyük projemizi tamamlayacağız.”