Çeşme Yarımadası'nda, konaklamadan plajlara ve yeme içme yerlerine kadar her keseye uygun tatil imkanı olduğunu vurgulayan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Yunan adalarıyla kıyaslama yapmak için aynı özelliklerin aranması gerektiğini belirtti. Serbest piyasa ekonomisi gereği belediyenin fiyatlara müdahale etmesinin mümkün olmadığını söyleyen Dalgıç, "Bir yerin fiyatını kıyaslayacaksanız, lokasyonundan tutun, yediğiniz içtiğinize, aldığınız hizmete göre her şeyiyle kıyaslamanız gerekir. Ödediği hesapla ilgili herkes kendi değerlendirmesini yapacak ama bütün Çeşme'yi zan altında bırakacak değerlendirmeler doğru değil. Alaçatı, Yunan adalarıyla kıyaslanamaz" diye konuştu.

Çeşme Belediyesi olarak ilçenin bütün plajlarına talip olduklarını söyleyen Dalgıç, ancak işletmecilerin ihale usulü ile belirlendiğini ve belediyenin fiyatlara karışma yetkisi bulunmadığını belirtti.

Çeşme'de bayram tatili sırasında yaşanan su sıkıntısı ile ilgili açıklama yapan Başkan Dalgıç, "Arife gününden başlayıp, Çeşme'de yazlığı olan vatandaşlarımızın da bir anda Çeşme'ye gelmesi ile birlikte su ile ilgili bazı sıkıntılar yaşadık. Bu sıkıntı, su verememekten kaynaklanan bir şey değil. 2015 yılındaki verilerimize göre, yaz sezonunda günlük 32 bin ton su vermişiz. Bu yıl, bayram süresince günlük 45 bin ton su verdik. Ama yüksek yerlerde oturanlar maalesef su alamadılar. Havuzların doldurulması, bahçelerin sulanması gibi yoğun bir tüketim olması, depoların boşalmasına neden oldu. Borularda su olmasına rağmen depoların boşalması, tazyikin düşmesi gibi nedenlerle yüksek yerlerde oturanlar su sıkıntısı yaşadılar" dedi.