Alaçatı'da bir barda garsonluk yapan Çınar Gürses ile İstanbul'dan ziyaretine gelen arkadaşı Serdar Yalçın, Ramazan Bayramı'nın üçüncü günü olan 7 Temmuz perşembe günü denizde yüzdü. İki arkadaş yenileri konulduğu için kıyıdaki taşlara halatla bağlanan eski dubalar üzerine çıkıp güneşlenirken uyuyakaldı. Bu sırada rüzgar şiddetlendi ve dalgaların etkisiyle halatları çözülen duba açığa sürüklendi.

Bir süre uyanan ve kendilerini açıkta bulan iki arkadaştan Çınar Gürses, sahildeki arkadaşlarını arayıp, kurtarılmalarını istedi. Haber verilmesi üzerine harekete geçen Sahip Güvenlik denizden botlarla havadan helikopterle arama- kurtarma çalışması başlattı.

CESEDİ YUNANİSTAN'DA BULUNDU

Günlerce süren arama çalışmalarında iki arkadaşın izine rastlanamadı. Çınar Gürses ile Serdar Yalçın'ın üzerinde bulunduğu dubanın Yunan Adaları'na sürüklendiği ihtimali gündeme geldi.

Gürses ve Yalçın'ın arkadaşları Yunan adalarına geçip kendi imkanlarıyla arama çalışması yaptı.. Bugün öğle saatlerinde Yunanistan'ın Samos Adası yakınındaki küçük Fourni Adası'ndaki koyda balıkçıların bir ceset bulduğu ihbarı geldi. Kayıp gençlerin arkadaşları Yunan polisiyle birlikte bölgeye gitti.

Burada yapılan incelemede, arkadaşları boynundaki yara izinden, dövmesinden ve şortundan Serdar Yalçın'ın cesedini teşhis etti.

Çınar Gürses'i arama çalışmaları ise geniş bir alanda devam ediyor.